Millionær på dårlig ledelse : Fyret kommunal chef scorede fratrædelsesgodtgørelser fra to kommuner på to år – for i alt 1.971.220 kroner

Del artiklen her:

Det kan være en særdeles givtig forretning at blive fyret hos flere kommuner indenfor kort tid.

Lolland Kommune Anne Dorte Greve Madsen

Det trak store overskrifter sommeren 2017, da man i Odsherred Kommune valgte at tage afsked med sin daværende ældrechef, Anne Dorte Greve Madsen. I første omgang skete det via en fritstillelse af embedsmanden, mens man i kommunen fandt ud af, om det var rigtigt at hun havde ført byrådet bag lyset i forhold til, hvordan økonomien reelt var i den del af forvaltningen, hun var ansvarlig for. På samme måde som man også fra politisk hold ville have en gennemgang af, hvordan ansættelsen af hendes søn i hendes egen afdeling var sket.

Læs også : Arbejdsløs og nyuddannet ansat i sin mors afdeling uden cheferne blev informeret – til en løn på 530.000 kroner om året

Fra Odsherred Kommunes side valgte man at indgå en fratrædelsesaftale med Anne Dorte Greve Madsen der gjorde, at hun fik mere end et års løn. Det ved at hun modtog lønudbetalinger indtil langt ind i 2018 på trods af, at hun ikke var mødt på arbejde siden fritstillingen i september 2017.

I forlængelse af at lønudbetalingerne ophørte fra Odsherred Kommune, lykkedes det for Anne Dorte Greve Madsen at få et tilsvarende job – denne gang hos Lolland Kommune.

Oplysninger fra Odsherred Kommune om gyldent håndtryk til Anne Dorte Greve Madsen

 

To gyldne håndtryk på til sammen lige under 2 millioner kroner

Her holdt hun dog ikke længe, da hun efter mindre end 1½ års ansættelse blev fyret. Til lokalmediet SN fortalte man fra Lolland Kommunes side, at afskedigelsen var sket efter det, man omtalte som gensidig overenskomst.

Læs også : Fyret efter sager om rod i økonomien og ansættelsen af sin egen søn : Scorede alligevel identisk nyt job få måneder efter til 850.000 kroner om året

Men som det fremgår af aktindsigter opnået hos Journalista.dk, synes det dog kun at være en del af en forklaringen. Således fremgår det af de fremsendte oplysninger til Journalista.dk, at Anne Dorte Greve Madsen kunne tage et gyldent håndtryk med sig fra Lolland. I alt lyder det på 1.021.504 kroner, hvilket var en smule højere end hvad hun fik med sig fra Odsherred Kommune, hvor det gyldne håndtryk stod skatteyderne i 949.717 kroner.

Læs også : Fattig kommune forsøger sig som spekulant : Aktierne er faldet 21 procent i værdi

Således har man fra Odsherred og Lolland Kommuners side indenfor de seneste par år, bevilget gyldne håndtryk til Anne Dorte Greve Madsen på 1.971.220 kroner.

Oplysninger fra Lolland Kommune om gyldent håndtryk til Anne Dorte Greve Madsen

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*