Odense Kommune forsøgte at skjule skandalesag om løn- og bonusudbetalinger til mandlig leder dømt for voldtægt af ældre underordnet mand

Del artiklen her:

Først efter en tabt klagesag måtte Odense Kommune erkende, at en mandlig leder dømt for at have voldtaget en anden mand i den afdeling han var leder for, blev udbetalt løn helt frem til retssagen – og havde fået bonusser.

Odense Kommune

Det gik helt galt hos en afdeling hos Odense Kommune, da den sidste år holdt en social sammenkomst. Først og fremmest da en 46 årig leder voldtog en 60 årig mand, som var placeret under ham i organisationen. Men også da den 46 årige leder valgte at fotografere en 26 årig mand, mens han sad blottet på toilettet.

I Odense Byret forklarede den 26 årige mand, at han ikke havde noget i mod at blive fotograferet i den situation, hvilket gjorde at den 46 årige leder ikke blev dømt for blufærdighedskrænkelse. Omvendt fandt byretten det bevist, at den 46 årige leder havde voldtaget den 60 årige mand, der var placeret under lederen i Odense Kommune.

Læs også : Borgmester uddelte musikpris – hvilket kostede Odenses skatteborgere flere hundrede tusinde kroner

En handling der medførte en dom på 8 måneders fængsel til den 46 årige leder, ligesom han blev pålagt at betale en erstatning på 35.000 kroner til det 60 årige offer.

Men derved var ønsket også fra Odense Kommune, at der blev lagt låg på sagen.

 

Nægter at oplyse hvorvidt voldtægtsdømt stadig er ansat

Derfor ønskede kommunen heller ikke i første omgang at imødekomme Journalista.dks ønske om at få oplyst, hvorvidt den nu voldtægtsdømte leder eksempelvis var blevet bortvist som følge af sine handlinger. I stedet afviste man aktindsigtsbegæringen med den begrundelse, at man ikke som offentligt ansat skulle kunne tåle, at der skete oplysninger af denne type.

Læs også : Odense Kommune brugte millioner på sponsorat af Superliga-hold – uden effekt

En juridisk vurdering der dog blev underkendt af Statsforvaltningen, som pålagde Odense Kommune blandt andet at oplyse, hvilken løn den 46 årige leder havde modtaget fra voldtægten af den underordnede blev begået, og frem til at retssagen løb af stablen. Fremsendelser der viste at den nu voldtægtsdømte 46 årige mand ikke kun modtog sin sædvanlige månedsløn, men også fik udbetalt overarbejdsbetaling og sågar en bonus.

Læs også : Løn- og jobfest hos letbanen i Odense : Gennemsnitsløn på 739.682 kroner – selv administrative medarbejdere tjener langt over 500.000 kroner

Den tabte klagesag har dog ikke gjort, at Odense Kommune af den grund synes at have den store lyst til at oplyse, hvordan det forholder sig med den voldtægtsdømte 46 årige leder. Således nægter man overfor Journalista.dk at oplyse, hvorvidt han stadig er ansat på kommunen.

Del artiklen her:
2 Comments

  1. “Forsøgt skjult”.
    Hvad er det mon så lykkedes at skjule for Odense? Jeg har mine erfaringer der gør mig meget bekymret.

    • Jeg tror desværre at Odense har en utrolig blakket historie begravet som kun et fåtal ved noget om.. Men når det kommer til stykket, så er Odense kommune sikkert kun en ud af mange der skal gå utroligt stille med dørene. -Så det er jo godt at Lars Bjørknæs er utrolig god til at grave skeletterne frem.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*