Mette Frederiksen ansætter tro væbner – og giver hende en årsløn på 2.417.947 kroner

Del artiklen her:

Lønnen til departementschefen i Statsministeriet har fået et nøk op, efter at Mette Frederiksen har ansat en bureaukrat, som tidligere har arbejdet for hende.

Mette Frederiksen Statsministeriet

Siden Mette Frederiksen og socialdemokraterne i sommer rykkede ind i ministerkontorerne, har det vrimlet med markante ansættelser. Først og fremmest i forhold til de mange nyansatte kommunikationschefer, som på forunderlig vis synes at have en direkte forbindelse til enten Socialdemokratiet eller de ministre, de nyansatte embedsmænd er blevet hyret til at betjene.

For en stor dels vedkommende er det sket i lønrammer, som almindelige lønmodtagere kun kan drømme om. Det samme kan også siges om Statsministeriets nye departementschef, der er blevet ansat denne vinter. En ansættelse der kommer i forlængelse af, at den hidtidige departementschef Christian Kettel Thomsen, bliver overflyttet til andre opgaver.

Læs også : Mette Frederiksen giver superløn betalt af skatteyderne til sin gode ven : Tjener det samme som ministre

Hans erstatning kommer i skikkelse af Barbara Bertelsen, der tidligere har arbejdet som departementschef for Mette Frederiksen, da den socialdemokratiske regeringschef for år tilbage havde rang af justitsminister.

Statsministeriets udtalelse om lønforhold for Barbara Bertelsen

 

Fast løn på over 2.4 millioner kroner – med mulighed for store bonusser

Barbara Bertelsens ansættelsesforhold fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Statsministeriet og viser, at hun kan se frem til indtægter, som klart overgår Mette Frederiksens. For mens Danmarks statsminister i runde tal tjener 1.5 millioner kroner om året, har Barbara Bertelsen sikret sig en grundløn på 2.198.822 kroner.

Læs også : Få dage efter præsentationen af verdens mest miljøvenlige regering : Mette Frederiksen med stort følge hoppede ombord på privatflyet til Bruxelles

Et beløb der ikke inkluderer pensionsindbetalingerne, som bureaukraten kommer til at modtage fra Statsministeriet. Således forventes de årligt at stå skatteyderne i 219.125 kroner, hvilket gør at Barbara Bertelsens samlede årlige aflønning ender på 2.417.947 kroner.

Derved kommer hun til at overgå forgængeren Christian Kettel Thomsen, hvis årlige grundløn lå på 2.176.345 kroner samt pensionsindbetalinger på 221.597 kroner. Ligesom Christian Kettel Thomsen, får Barbara Bertelsen også mulighed for en bonus oven i den almindelige løn.

Læs også : Mette Frederiksens taleskriver tjener 900.000 kroner om året – og blev ansat uden jobopslag

For Christian Kettel Thomsens vedkommende har det de seneste år fast medført en ekstraudbetaling på 125.000 kroner.

Lønforhold for Christian Kettel Thomsen

Del artiklen her:
12 Comments

 1. Normalt er en bonus vel kun på sin plads, hvis man evner at indrette det sådan, at man kan gøre mere eller det samme færre ressourcer. Gætter på det ikke er sådan der tænkes i statsministeriet.

 2. De største svindlere har vi i Folketinget , de så korrupte som nogen kan være . Mig Mig Mig er alt de tænker på FY FOR FANDEN.

 3. Intet er SÅ let som at snyde “die dumme dänen”. Mette FUSK har vist hvordan det skal gøres!
  Stort tillykke til Mogens med “sådan er der jo så meget” hvordan syntes du selv det går?
  Stort tillykke til Poul&Anne, med “det er glimrende når vi borgere får noget ud af det, og det tyder alting på” hvad får borgerne ud af det? hvor højt er jeres IQ tilsammen? <80.
  Ingan af jer hvordan I bliver snydt! P.

 4. Det kunne være interessant at få at vide, om Christian Kettel Thomsens er gået ned i løn, nu da ikke mere er departementschef ?

 5. Kamerateri af værste skuffe, lad os få et valg og få mf væk, for hun er da ikke værd at samle på

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*