Mette Frederiksen giver superløn betalt af skatteyderne til sin gode ven : Tjener det samme som ministre

Pressefoto fra Folketinget af Mette Frederiksen
Del artiklen her:

Normalt ligger lønnen for en spindoktor på omkring millionen. Men sådan forholder det sig ikke for Martin Rossen, der på trods af ikke at være politisk valgt, alligevel kommer til at tjene det samme som en minister – plus pension betalt af Statsministeriet.

Mette Frederiksen Martin Rossen

Da Mette Frederiksen tidligere på sommeren offentliggjorde sin nye regering, var en af de store overraskelser måske ikke kun hvem der kom til at indtage ministerkontorerne. Men også den nye konstruktion, hvor der ville ske udpegelse af det, som siden er blevet omtalt som vice-statsminister. Det i skikkelse af Martin Rossen, der således bliver medlem af en række udvalg, hvor det tidligere kun har været politisk valgte, der har haft sæde.

Læs også : Arbejdsløs og nyuddannet ansat i sin mors afdeling uden cheferne blev informeret – til en løn på 530.000 kroner om året

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Statsministeriet og Moderniseringsstyrelsen, er det langt fra det eneste markante ved ansættelsen af Martin Rossen. For Mette Frederiksens mangeårige rådgiver og gode ven, får nemlig en løn, der klart overgår, hvad særlige rådgivere, der typisk omtales som spindoktorer, normalt aflønnes med.

Også i forhold til lønforhold kan man nemlig tale om, at Martin Rossen reelt har rang af minister.

Lønoplysninger for Martin Rossen og Mette Frederiksens andre spindoktorer

 

Martin Rossen sætter de andre særlige rådgivere til vægs

Således fremgår det af de fremsendte bilag til Journalista.dk, at Martin Rossen under sin ansættelse i Statsministeriet modtager en løn på 1.229.578 kroner. En aflønning der skal ses i sammenhæng med, at den næsten på decimalen er den samme, som menige medlemmer af Mette Frederiksens regering modtager.

Læs også : Byrådsmedlem fyret med gyldent håndtryk – efter at have tjent 700.000 kroner om året som leder af en kommunal ungdomscafé

Samtidig gælder det specielle, at Martin Rossens løn er eksklusiv de pensionsindbetalinger, han modtager fra Statsministeriet. Fra ministeriets side har man på trods af flere rykkere fra Journalista.dk ikke ønsket at oplyse, hvor store pensionsindbetalinger Martin Rossen kommer til at modtage. Men kommer Martin Rossen til at modtage pensionsindbetalinger i samme størrelse som andre ledende medarbejdere i Statsministeriet, vil den svarer til 17.5 procent af lønnen. Hvilket vil betyde at den samlede lønpakke hvert år for Martin Rossen, vil komme til at stå skatteyderne i 1.444.754 kroner.

Læs også : Mangeårigt socialdemokratisk byrådsmedlem fyret for mangelfuld sagsbehandling : Scorer alligevel gyldent håndtryk – hvis størrelse holdes hemmeligt

På trods af at Martin Rossens officielle stillingsbetegnelse ifølge Moderniseringsstyrelsen er særlig rådgiver, kommer han dog til at tjene væsentligt mere end de to andre spindoktorer, der er blevet ansat under Mette Frederiksen. Mens Sara Vad Sørensen modtager 1.061.634 kroner om året plus pensionsindbetalinger fra Statsministerier, kan Martin Justesen ud over pensionsindbetalingerne fra sin arbejdsgiver se frem til en årslønning 1.078.160 kroner.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Bare brug Los af vores surt tjente løn. Skam har åbenbart ingen grænser hos den kvinde. ???

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*