Mette Frederiksens taleskriver tjener 900.000 kroner om året – og blev ansat uden jobopslag

Del artiklen her:

Selv om Mette Frederiksens taleskriver ligger i en lønramme langt over et Folketingsmedlem, blev hun ansat uden at andre fik mulighed for at byde ind på stillingen.

Statsministeriet Mette Frederiksen

Anita Furus er blandt Danmarks mest talentfulde forfattere, hvilket blev slået fast, da hun i 2018 vandt Bogforums debutantpris på 50.000 kroner. Det for bogen ”Mit halve liv”, der omhandlede en forældreløs, jødiske piges kamp for at finde sin egen plads i livet.

Men det er dog kun en fritidsbeskæftigelse for Furus, der til dagligt er ansat som embedsmand i Statsministeriet. Her skriver hun de taler, som Mette Frederiksen holder – eksempelvis i Folketinget, og når den socialdemokratiske regeringschef kommer rundt i landet.

Læs også : Socialdemokrater ansat i hobetal som pressechefer for socialdemokratiske ministre – nu skal Jeppe Kofod og Rasmus Prehn også have deres

Jobbet som taleskriver for Mette Frederiksen, er et særdeles godt lønnet et af slagsen. Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Statsministeriet, at Anita Furus løn inklusiv pensionsindbetalinger, årligt står skatteyderne i lige under 900.000 kroner.

Dermed skulle man måske også tro, at en eftertragtet stilling af denne type, havde været slået op. For at alle interesserede, på den måde kunne byde ind.

Udtalelse fra Statsministeriet om lønforholdene for Mette Frederiksens taleskriver

 

Midlertidig stilling blev pludselig fast

Men fra Statsministeriet lyder det i en email til Journalista.dk, at dette ikke har været tilfældet. I stedet har der alene været tale om, at Anita Furus oprindelige midlertidige stilling blev vekslet til en fast :

– Statsministeriet (skal, red.) oplyse, at Anita Furu blev ansat i en midlertidig stilling i 2005, hvorefter hun senere blev fastansat i 2006. Der var således ikke ansat en forgænger for Anita Furu i Statsministeriet i 2018. Statsministeriet kan endvidere oplyse, at Anita Furus stilling ikke blev slået op inden ansættelsen.

Læs også : Dan Jørgensens partifælle ansat som pressechef – til en langt højere løn end forgængeren

Det på trods af at Mette Frederiksens taleskriver med en årsløn inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger på 884.645 kroner tjener væsentligt mere end Folketingsmedlemmer, hvis årlige vederlag står skatteyderne i 677.930 kroner. Selv hvis der sker medtagelse af Folketingsmedlemmernes forskellige omkostningstillæg, ligger de alene med en årlig indtjening på 824.912 kroner.

 

Del artiklen her:
1 Comment

  1. JA, Andres penge er lette at bruge! (så længe der er nogen) ikk´ Mette???
    Vi andre kalder det svineri!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*