Årsløn på 3.688.115 kroner rakte ikke : DRs generaldirektør scorede også stor lønforhøjelse i 2019

Del artiklen her:

Der var råd til ekstra gode gaver under juletræet i år hjemme hos Maria Rørbye Rønn. For mens Danmarks Radio i 2019 afskedigede en lang række medarbejdere i forbindelse med en sparerunde, var der anderledes fremgang at spore hos statsmediets øverst placerede embedsmand.

Maria Rørbye Rønn Danmarks Radio

I 2019 slog den tidligere regerings ændringer i forhold til Danmarks Radio igennem, så statsmediet ikke længere finansieres via licensen, men i stedet over Finansloven. Samtidig blev konsekvensen at man fra politisk hold besluttede, at DR for fremtiden må klare sig for mindre, end hvad man tidligere har kunnet opkræve via licensen.

Forhold der var med til at gøre, at Danmarks Radio i efteråret gennemførte en større sparerunde, som også havde indflydelse på antallet af medarbejdere hos statens mediehus. Hvilket blandt andet betød at selv studieværter ufrivilligt måtte forlade DR Byen, hvilket tidligere var noget nær utænkeligt.

Læs også : DR-generaldirektør fyrede 150 medarbejdere – og hævede kæmpebonus

Mens de mere menige medarbejdere hos DR ikke havde den store sikkerhed i ansættelsen i 2019, var der anderledes positive nyheder for generaldirektør Maria Rørbye Rønn. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos DR, kunne hun endnu engang sætte ekstra lønkroner ind på kontoen.

Danmarks Radios oplysninger om lønforholdene i 2019 for generaldirektør Maria Rørbye Rønn

 

Faste store lønforhøjelser til DRs øverst placerede embedsmand

Ifølge opgørelserne fra Danmarks Radio, modtog Maria Rørbye Rønn i 2019 inklusiv pensionsindbetalinger fra det statslige medie i alt en aflønning på 3.735.351 kroner. Eller hvad der svarer til, at hun havde en månedsløn på 311.279 kroner.

Læs også : DF-ordfører om generaldirektørs gigantløn : Bestyrelsesformand må gribe ind

Dermed er der også tale om, at Maria Rørbye Rønn mellem 2018 og 2019 fik en ganske fornuftig lønforhøjelse. I 2018 lød hendes samlede indtjening fra Danmarks Radio på 3.688.115 kroner hvilket gør, at hun på ét år har fået en lønforhøjelse på 47.236 kroner – og dermed lige under 4.000 kroner om måneden.

Læs også : DR med spenderbukserne på : Bruger 61.3 millioner kroner på at kopiere Youtube

Det er dog langt fra første gang, Maria Rørbye Rønn tager endnu et nøk op ad lønstigen. De seneste år har hun fast fået lønforhøjelser, hvilket typisk har drejet sig om omkring 75.000 kroner om året. Samtidig har DR løbende fundet det nødvendigt at udbetale store bonusser til sin generaldirektør, hvilket eksempelvis var tilfældet i 2014.

Her modtog Maria Rørbye således en ekstraudbetaling på 150.000 kroner i forlængelse af, at hun havde stået i spidsen for en anden større afskedigelsesrunde blandt medarbejderne på statsmediet.

Del artiklen her:
30 Comments

 1. Det er uhørt grådighed, på bekostning af medarbejderne som skal eller er blevet opsagt, og seerne som mistede nogle kanaler i sparerunden. Der er nogen som må gribe ind overfor dette.

  • Enig ?? DR er simpelthen så udvandet efterhånden iøvrigt. Det er os licens betaler hendes høje løn, mens vi glor på den ene genudsendelse efter den anden. Hun er ikke sin læn værdig og hvis jeg var hende ville jeg have en meget dårlig smag i munden…

 2. Det er alt for høj en løn. Tank alle de genudsendelser de sender kan jeg godt forstå med sådanne lønninger og pension helt vandvittigt

 3. Gad vide om hun en dag synes at nu behøver hun altså ikke flere stigninger?
  Mon hun kan rødme?
  Det er sgu da FULDSTÆNDIG horribelt !!!

  • 100 % enig, det er det glade vandvid at “konen” skal have så meget i løn, det er lige før at formanden for Danske Bank bliver misunddelig. Både hende selv, men også dem der har givet hende en kontrakt på sådanne betingelser burde fyres

 4. Det er jo let at dele ud af andres penge, FOR LET !
  Mon ham Christiansen skulle have en kommentar til dette VANVID ?

  • Ha. Så kan jeg bedre forstå det er genudsendelser hele tiden. Magen til dårlig tv skal man lede længe efter. Og så er man tvunget til at betale til det.

 5. Jeg gad vide om hun selv bestemmer lønnen eller hvem er de der sætter hendes løn op. Det er simpelthen utroligt, at en offentlig ansat kan oppebære dette lønniveau.Hvem er bestyrelsen, det må jo være dem der godkender lønnen.

  • Ja, Lad os nu få hele bestyrelsen frem i lyset.
   Og hvis de så kan overbevise os om at hun da SELVFØLGELIG skal have over det dobbelte i løn som statsministeren.
   Det er da FULDSTÆNDIG vanvittigt !!!
   Er der slet ikke nogen i “regeringen”, der kan finde på et tænke over hvem hun bør sammenlignes med, lønmæssigt !!!. Jeg er sikker på at der er mange sosu´er, der knokler mere end hende !!! Men sådan nogle de plejer jo bare at få et los, hvis de kunne tænke sig at få 20,- mere i timen !

 6. En ufattelig høj løn, for ufattelig dårlige tv. programmer, hvor stort set alt er genudsendelser. Måske skulle madammen bruge pengene i stedet for at de egenproduktioner blev lavet i Danmark frem for i udlandet, Danmarks radio, ligner jo et stort rejsebureau.

 7. Udsendelsen “kender du typen” har de totalt ødelagt ved at skære programmet ned fra 43 minutter til 28 minutter. DR svarede på kritikken, at det skyldes kravet om nedskæring af omkostningerne med 20%!!! Det næste bliver vel, at man kun sender 80% af f.eks. en film!! MEN hvorfor gælder denne nedskæring ikke for generaldirektøren, som i forvejen får en løn helt ude af proportioner???

  • JA, OG HVORNÅR MON VI KAN LÆSE AT EN “SOSU” HAR FÅET RESULTATLØN ??? (VOLDSOM IRONI KAN FOREKOMME) !!!

  • Ja, Jørgensen, det er et spørgsmål der kræver et svar fra Bestyrelsen eller Kulturministeren.Generaldirektøren har ikke fået nedskæring, da bestyrelsen i en sådan organisation som DR ikke følger normale kanaler. Det kunne være interesant at se teksten i hendes ansættelses kontrakt.

 8. en ting er sikker, der var nogen før hende og der kommer nogen efter og alt lort går til grunde, de kan købe lidt aflad, men bliver ikke skånet for hverken alderdom eller sygdom eller ham med leen, så de kan stoppe deres mange penge skråt op ,og grådighed har sin pris

 9. Ja, Lad os nu få hele bestyrelsen frem i lyset.
  Og hvis de så kan overbevise os om at hun da SELVFØLGELIG skal have over det dobbelte i løn som statsministeren.
  Det er da FULDSTÆNDIG vanvittigt !!!
  Er der slet ikke nogen i “regeringen”, der kan finde på et tænke over hvem hun bør sammenlignes med, lønmæssigt !!!. Jeg er sikker på at der er mange sosu´er, der knokler mere end hende !!! Men sådan nogle de plejer jo bare at få et los, hvis de kunne tænke sig at få 20,- mere i timen !

  • Hvor har du ret, Christian!
   De sidder bare og “putter” sig. (også Østergård, Stampe og “skipperen” som sædvanligt!!!)
   Men så må de jo synes at det er en OK “aflønning” for at være chef for en gang genudsendelser. Har tænkt på hvordan snakken om “aflønninger” går når hendes familie er samlet.

   • Syntes din hukommelse er i besiddelse af huller, Enhedslisten var ikke inde over det medieforlig. Det blev lavet i en studehandel med den daværende regering med stort pres fra DF.

 10. Det er fuldkommen horribelt at læse om. Hvordan vil hun være bekendt at “lægge navn” til den aflønning, samtidig med at DR tv bliver ringere og ringere, nedskæring af kanaler- og ikke mindst ALLE de utålelige gen-gen-genudsendelser. Godt, jeg ikke er i hendes sko . . .

 11. Maria Rørbye Rønns løn skal sættes ned: hun bestyrer nu en genbrugsbutik med et mindre budget og et mindre antal medarbejdere.
  Når DR1 og DR2 samtidig i prime time begge har genudssendelser, så er det totalt uacceptabelt!
  Og så er/var hun ikke den rette til at lede DR mht besparelser. Skift hende ud NU!

 12. Ja, Helle, det er problemet med det offentlige system, du kan ikke bare undvære/forlade det, det kan du med det private, for som kunde kan du stoppe med at købe virksomhedens produkter eller service.

 13. Tag det roligt. Proportioner. Tag fat på Nets som statsgaranteret privat monopol. De har udbetalt over en milliard i bonus.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*