DR med spenderbukserne på : Bruger 61.3 millioner kroner på at kopiere Youtube

Del artiklen her:

Danmarks Radio har netop relanceret sin nye streamingtjeneste, hvilket dog langt fra er en billig omgang fra licensbetalerne. Således må de betale dyrt for, at statsmediet for fremtiden kan levere en tjeneste, der i høj grad ligner, hvad private internettjenester har stor succes med.

Danmarks Radio

Hvis du klikker ind på Danmarks Radios hjemmeside for efterfølgende at finde streamingdelen, vil den formentligt ligne meget noget, du kender i forvejen. Nemlig en opbygning i stil med, hvad først og fremmest Youtube er kendt for.

Ikke kun i forhold til opdelingen af programmer i forskellige kategorier, men også fordi Danmarks Radios streamingtjeneste giver mulighed for, at man kan følge bestemte programmer og få anbefalinger om, hvad man bør se.

Læs også : Årsløn på 3.688.115 kroner rækker ikke på statsmediet : DRs generaldirektør står til lønforhøjelse – igen

Men i modsætning til Youtube, som selv måtte finansiere udviklingen af sin tjeneste, har Danmarks Radio i dén grad fået licensbetalerne til at betale. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos statens mediehus, var det nødvendigt for DR at hente udenlandsk ekspertise til opgraderingerne.

Del af aftale indgået mellem leverandør og Danmarks Radio

 

Skjuler hvem der underskrev på vegne af Danmarks Radio

Således viser bilagene, at man fra Danmarks Radios side i maj sidste år indgik en aftale med Massive Interactive Media Limited. Et italiensk ejet engelsk firma, som blandt andet tidligere har stået bag udarbejdelsen af streaming-tjenester til brug for fodboldkampe.

Læs også : DR-generaldirektør fyrede 150 medarbejdere – og hævede kæmpebonus

Opgaven for Massive Interactive Media Limited overfor Danmarks Radio lød på, at englænderne skulle levere ”apps til DRTV for store og små skærme”, hvilket langt fra blev en billig oplevelse for licensbetalerne. Således kommer de i første omgang til at betale 61.3 millioner kroner til englænderne, for at DRs hjemmeside kan få funktioner, der i høj grad ligner Youtubes.

Læs også : DR fyrede 13 chefer – og sendte regning på 14.5 millioner kroner videre til licensbetalerne

Hertil kommer så forventede ekstraudgifter i forbindelse med, at Massive Interactive Media Limited også kan se frem til en række konsulentopgaver, efterhånden som der skal ske tilpasninger til eller forbedringer af DRs nye streamingtjeneste.

Læs også : Pengene rullede for DR-undersøgelse : Revisorer scorede millioner på rapport om statsmedies økonomi

Danmarks Radio ønsker dog ikke at oplyse, hvem det er, som på statsmediets vegne har indgået millionaftalen med englænderne. Således er der i forbindelse med udleveringen af aftalen med Massive Interactive Media Limited, sket overstregning af netop denne del af kontrakten.

Del af aftale indgået mellem leverandør og Danmarks Radio

Del artiklen her:
4 Comments

 1. Det er muligt det ligner Youtube, men jeg ser hellere Youtube end DR. Skidtet fungerer ad H… til og er trættende som ind i bare H…
  Fik jeg sagt ad H… til med DR?
  Det var i hvert fald min mening.

 2. DR bruger penge på at kopiere Youtube. Når det bliver stillet op på den måde lyder det som om i mener, de bare skulle ligge indholdet på Youtube i stedet for selv at udvikle en platform?

  Jeg synes det er helt fair de får en platform, så det ikke bliver et amerikansk firma der scorer kassen på at pakke indholdet ind i reklamer.
  Ikke mindst en platform med kvalitets indhold til børn og unge uden reklamer, og uden de bliver ledt videre til andet indhold som DR ingen kontrol har med.

  Hvis det i stedet blev vinkelt på, at det er tåbelig at DR, NRK, SVT, BBC mfl. udvikler hver deres egen platform, så kunne jeg følge forargelsen.

  • Jo – men, da det er licens – og dermed skatteyderbetalt, så skal der vel være fuls agtindsigt?

   Eller mener du at DR bare skal smide kr, der hvor de vil, UDEN at det skal oplyses om hvortil og hvad man får for pengene??

 3. Virker utroligt dårligt. Pengene er spilt på makværk. Jeg har brokket mig til DR men stadig elendig tv oversigt og funktioner.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*