DR fyrede 13 chefer – og sendte regning på 14.5 millioner kroner videre til licensbetalerne

Billede : Henrik R. Petersen
Del artiklen her:

Det blev en bekostelige affærer for licensbetalerne, da Danmarks Radio i sensommeren sagde farvel til en række af sine chefer.

Danmarks Radio

– Det bliver hårdt, men vi har taget opgaven på os.

Sådan lød det fra Danmarks Radios generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, da hun i september overfor TV2 forklarede om den afskedigelsesrunde, der var på vej hos statsmediet. Ifølge generaldirektøren ville konsekvensen blandt andet blive, at man så sig nødsaget til at afskedige en lang række af sine medarbejdere, da man indenfor en kort årrække skal finde besparelser for 20% på sit samlede budget. En sparekniv der således ikke kun ville ramme en række programmer og enkelte af det statsligt ejede medies kanaler, men også på antallet af medarbejdere. Som et særsyn også på ledelsesgangen, som ellers næsten uden undtagelse har været holdt udenfor de seneste år, hvis der har skullet spares hos DR.

Læs også : Millionerne ruller på DR : Chef for koncerthus får millioner af kroner med sig ud af døren

I forbindelse med offentliggørelsen af sparerunden, fandt man fra Maria Rørbye Rønns side dog ikke anledning til at fortælle, hvad det ville koste licensbetalerne. Forhold der i stedet fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Danmarks Radio.

DR Juras opgørelse over afskedigede chefer og direktører i forbindelse med afskedigelsesrunde efteråret 2018

 

Mange medarbejdere over eller tæt på millionen i årsløn

Af de fremsendte bilag fremgår ikke kun navnene på de 13 chefer, der fik en ufrivillig afsked med det statslige mediehus. Det samme gør deres senest udbetalte årslønninger, som på mange måder er afgørende for, hvor store udbetalinger de modtager i forlængelse af opsigelserne. Det skyldes at medarbejderne som udgangspunkt er berettigede til 15 måneders løn, hvilket typisk udregnes på baggrund af det forgangne års lønudbetalinger.

Læs også : Fyret for at være overflødig : DR-direktør scorer alligevel 1.863.808 kroner i afskedsgave

Flere af de afskedigede lå med en løn på lige over eller under en million kroner om året, hvilket blandt andet drejer sig om Mads Fink, Anders Toxboe og Jan Ørskov. Tre medarbejdere der i 2017 inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger tjente henholdsvis 1.019.618 kroner, 975.139 kroner og 945.254 kroner. Lægges de 13 afskediges chefers årslønninger i 2017 sammen, giver det samlet 11.567.082 kroner – eller hvad der svarer til 14.458.852 kroner for 15 måneders løn.

Læs også : Lønfesten fortsætter hos DR : 14 skrivebordsgeneraler tjente over millionen i 2017

I gennemsnit betyder det således, at licensbetalerne kan forvente at skulle betale i gennemsnit 1.112.219 kroner til hver af de medarbejdere, der blev afskediget i forbindelse med efterårets afskedigelsesrunde.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*