Årsløn på 3.735.351 kroner ikke nok : DRs generaldirektør står også til stor lønforhøjelse i 2020

Del artiklen her:

Selv om der er erklæret økonomisk smalhals hos Danmarks Radio, kan statsmediets chef, Maria Rørbye Rønn, igen se frem til en fornuftig lønforhøjelse oven i hendes i forvejen iøjnefaldende aflønning.

Danmarks Radio Maria Rørbye Rønn

juristkontoret

3.735.351 kroner.

Så stor var den samlede indtjening i 2019 for Danmarks Radios øverst placerede embedsmand, generaldirektør Maria Rørbye Rønn, når der sker medregning af de pensionsindbetalinger, statsmediet hver måned sætter ind på hendes pensionsopsparing. En løn der således er mellem to og tre gange så høj som den siddende statsminister, som må tage til takke med en årling indtjening på omkring 1.6 millioner kroner.

Aflønningen af Maria Rørbye Rønn sker på trods af, at Danmarks Radio ifølge eget udsagn, ellers kæmper med at få de økonomiske ender til at mødes. Det efter at man i 2019 var igennem en sparerunde, da at et medieforlig blandt andet medførte afskaffelsen af licenssystemet, således at statsmediet for fremtiden finansieres over Finansloven.

Læs også : DR-vært påstod at have overværet racisme i metroen – nu trækker hun i land

Dermed bliver det direkte Danmarks Radios politiske chefer der bestemmer, hvor stort et økonomisk tilskud, som danskerne hvert år bliver pålagt at betale til de statsansatte journalister og de andre DR-ansatte.

Danmarks Radios oplysninger om lønudbetalinger til Maria Rørbye Rønn i 2020

 

Marie Rørbye-Rønns forventede 2020-løn lige under 3.8 millioner kroner

Årlig drejer det sig omkring 4 milliarder kroner, som danskerne tvinges til at betale, uanset om de ønsker at gøre brug af statsmediets forskellige medieplatforme eller ej. Et beløb der har gjort det muligt for Danmarks Radio at udbetale lønninger på et niveau, der på mange måder er uden fortilfælde indenfor den offentlige sektor.

Læs også : Efter to år som chef : Forlader DR med gyldent håndtryk tæt på millionen

Den naturlige topscorer er Maria Rørbye Rønn, der via sin position som generaldirektør, har status af højst placerede embedsmand. Det har også kunnet ses på juristens lønudvikling, som de seneste år har taget et væsentligt skridt frem. Således viser aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Danmarks Radio, at hun sidste år inklusiv pensionsindbetalinger af statsmediet, tjente i alt 3.735.351 kroner. Hvilket endda er en aflønning, som ser ud til at stige i år.

Læs også : DR-generaldirektør fyrede 150 medarbejdere – og hævede kæmpebonus

Således viser de fremsendte opgørelser fra DRs juridiske afdeling, DR Jura, til Journalista.dk, at Maria Rørbye Rønn i alt inklusiv pensionsindbetalinger, aktuelt modtager en månedsløn på 311.997 kroner. Fastholdes den i resten af 2020 og modtager Maria Rørbye Rønn bare den samme feriegodtgørelse som i 2019, vil hun således i alt kunne se frem til en samlet indtjening på 3.790.599 kroner – og dermed en stigning mellem 2019 og 2020 på 55.248 kroner.

 

Faste store lønforhøjelser til DRs øverst placerede embedsmand

En lønudvikling der sker samtidig med, at den private del af mediebranchen bløder i forlængelse af corona-krisen, som allerede har kostet mange privatansatte journalister jobbet.

Læs også : DF-ordfører om generaldirektørs gigantløn : Bestyrelsesformand må gribe ind

For Maria Rørbye Rønn er der samtidig tale om, at hendes lønudvikling de seneste år kun er gået én vej – og det er op ad. På trods af en samlet lønpakke mere end dobbelt så stor som statsministeren, har den juristuddannede bureaukrat også de forudgående år kunne se fornuftige lønstigninger gå ind på kontoen.

Læs også : Årsløn på 3.688.115 kroner rakte ikke : DRs generaldirektør scorede også stor lønforhøjelse i 2019

Det måske mest iøjnefaldende år var 2014, hvor Maria Rørbye Rønn ikke kun sikrede sig sin normale årsløn på den meget gode side af 3 millioner kroner. Men også en bonus på 150.000 kroner i forlængelse af, at hun stod i spidsen for en afskedigelsesrunde, der kostede omkring 150 DR-ansatte deres jobs.

Del artiklen her:
6 Comments

 1. Der skulle fyres ca. 2600 medarbejdere i DR. Samtidig skulle lønnen reduceres for medarbejderne og ledelsen med 90% – minimum. ENHVER, der producerer public service, hvor den journalistiske professionalisme ikke oser af objektivitet, etik samt klar og fyldestgørende information (UDEN politisk korrekthed), skal stå til en øjeblikkelig fyring uden gyldne håndtryk eller relokering til anden stilling indenfor statsmedierne.
  Kort og kontant – ud af vagten!!!!
  Den dag licens ikke er påtvunget og de ikke får støtte fra andre end private kan de gøre hvad de vil – ikke før.

  • Er der ikke nogle, der kan se, at det er HELT uhyrligt at då en mdr. løn på 311.279 pr. MÅNED – Der er næsten 3 ÅTS løn for en pensionist.
   Hvor er det dog usmageligt??
   Hvid man så i det mindste fik noget ordentligt TV program for pengene, men nej – pengene efter hendes løn, strækker kun til den ene genudsendelse efter hinanden. NU MÅ DET STOPPE, – SKAL VI HJÆLPES AD❓

   • Helt enig! Det må høre fortiden til at nogen skal ha i pose og sæk? det er korruption af værste skuffe? der blir bare sjældent gjort noget for at stoppe det. Det er vulgært?

 2. En praktiserende læge studerer i gennemsnit 7 år på universitetet. Efter endt uddannelse tjener han/hun ca 1 million om året. Det er et menneske som hver dag gør forskel på liv, død, og kan i høj grad medvirke til en forøget livskvalitet.

  Hvad laver Marie Rørbye-Rønn for hendes løn, andet end at sidde på hendes flade utrænede r*v,og sørge for at hendes partisoldater sender fordummende underholdning og propaganda ud i æteren.

  Hvor er dokumentationen for at hun er mere end 300,000 værd i årsløn?
  Hvad kan hun, der er så fantastisk, og enestående?
  Hvis hun skulle forsørge sig selv, på det private arbejdsmarked, var hun død af sult for længst.
  Hun er en professionel nasser – ligesom resten af hendes kolleger.
  kravet for at blive ansat på DR, er tydeligvis at man skal være inkompetent, uduelig, doven, og smækfyldt med løgn.

  • Husk lige et null mere Annette 😉 Giver dig 100% ret i øvrigt. Det er usmageligt, disgusting på nydansk.
   Man rager til sig, ikke just et rollemodel for “os dødelige”!

 3. Havde hun i sin tid blevet tilbudt 19.999 kr. om måneden uden pension, havde hun såmænd søgt og fået stillingen alligevel.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*