Efter to år som chef : Forlader DR med gyldent håndtryk tæt på millionen

Del artiklen her:

Emma Kronqvist holdt kun i ganske kort tid som tv-chef hos Danmarks Radio, men alligevel forlader svenskeren det danske statsmedie som en holden dame.

Danmarks Radio

Glæden var udtalt hos Danmarks Radio, da man oktober 2017 kunne offentliggøre ansættelsen af svenske Emma Kronqvist. Det i en stilling som tv-chef for statsmediet, efter hun var blevet hentet hos det svenske statsmedie SVT, hvor hun senest havde arbejdet som programafdelingschef for Malmø, Umeå og Gøteborg.

Men selv om ambitionerne var store, var der langt fra skåletalerne efteråret 2017 til de mere traditionelle arbejdsdage. Således lød meldingen fra DR i begyndelsen af januar i år, at man havde set sig nødsaget til at skille sig af med Emma Kronqvist igen. Det skete efter det, som Danmarks Radios mediedirektør, Henriette Marienlund, i en pressemeddelelse omtalte som uenigheder omkring DR TVs fortsatte udvikling.

Læs også : Lille medie fik lukket sin profil efter DRs henvendelser til Facebook : Danmarks Radios journalister har ageret stikkere

Af pressemeddelelsen fremgik samtidig, at der var indgået en fratrædelsesaftale med Emma Kronqvist, hvis størrelse Danmarks Radio dog ikke kom nærmere ind på.

Forhold der i stedet fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos statsmediet.

Udtalelse fra DR Jura om Emma Kronqvists fratrædelsesordning

 

Ifølge Danmarks Radio har Emma Kronqvist sikret sig, at hun kan få op til 10 måneders løn med sig ud af døren på trods af, at hun reelt alene kun var ansat i 2 år. Det oplyser DRs juridiske afdeling, DR Jura, til Journalista.dk i en email :

– Der er indgået en aftale med Emma Kronqvist om, at hun fratræder sin stilling i DR. Hun modtager løn i sin opsigelsesperiode. Hvis/når der opnås passende anden stilling i opsigelsesperioden, gælder funktionærlovens regler for modregning. Herudover er der aftalt mulighed for outplacement-/uddannelsesforløb på op til 45.000 kroner. Efter en konkret afvejning er DR nået frem til, at der kan gives aktindsigt i længden af opsigelsesperioden, som er 10 måneder.

Læs også : Danmarks Radio fyrede 9 chefer – som alligevel fortsætter i deres egne stillinger

I en anden email til Journalista.dk oplyser DR Jura, hvilken løn, som blev udbetalt til Emma Kronqvist i 2019 :

– Emma Kronqvists løn udgjorde i 2019 966.153,60 kroner inklusiv gruppelivsforsikring, feriegodtgørelse og ATP. Dertil kommer en arbejdsgiverbetalt pension på 137.331,44 kroner. Der er ikke udbetalt engangsvederlag.

Opgøres Emma Kronqvists aflønning inklusiv den arbejdsgiverbetalte pension i 2019 per måned, giver det en månedsløn på 91.957 kroner. Eller hvad der svarer til, at de 10 måneders løn hun maksimalt har krav på i sin opsigelsesperiode udgør 919.570 kroner.

Læs også : Danmarks Radio amok i taxaer : 30.000.000 kroner brændt af på 5 år

Her til kommer så tilskuddet på 45.000 kroner til at Emma Kronqvist kan få hjælp til at finde et nyt job, hvilket gør at hendes gyldne håndtryk i alt kan komme til at stå skatteyderne i lige under 1 million kroner.

Udtalelse fra DR Jura om Emma Kronqvists fratrædelsesordning

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*