Region skærer kraftigt ned på sine sygehuse : Bruger alligevel flere hundrede tusinde kroner på Folkemødet

Del artiklen her:

Hvis man spørger Region Hovedstaden selv, har den store udfordringer med at få de økonomiske ender til at mødes.

Region Hovedstaden Folkemøde

– Det er rigtigt mange penge. Man kan blive særdeles bekymret på patienternes vegne over, hvordan det skal gøres, efter at vi har effektiviseret og sparet langt ind til benet i flere år.

Sådan lød det fra Mads Klokker, klinikchef på Rigshospitalet, da han overfor det statsfinansierede medie Danmarks Radio udtalte sig om de besparelser, hans arbejdsplads stod foran i juli sidste år. Det i forlængelse af at Region Hovedstaden havde set sig nødsaget til at svinge sparekniven. Det ville ikke kun gå ud over Rigshospitalet, men også en lang række andre af hovedstadens sundhedstilbud.

I alt drejede det sig om besparelser for lige under 200 millioner kroner, der blev bekendtgjort i de første dage af juli 2018. Således kort tid efter at 2018-udgaven af Folkemødet var løbet af stablen, hvor der endnu engang var markant repræsentation af regionsrådsmedlemmer og ledende embedsmænd fra Region Hovedstaden.

Læs også : Rejselysten flåde : Region Hovedstaden har brugt 2.914.120 kroner på studierejser i Sundhedsplatformen – til samme lille amerikanske by

Vel og mærke en repræsentation der også i 2018 gjorde, at embedsmændene og politikerne sendte en stor regning af skatteyderne.

Region Hovedstadens deltagerliste for Folkemødet 2018

 

Brugte over 300.000 kroner på Folkemødet i 2018

Det skyldtes ifølge de fremsendte opgørelser til Journalista.dk i høj grad, at man fra Region Hovedstadens side sendte størstedelen af medlemmerne af sit regionsråd til Bornholm. Det drejede sig nemlig om 30 lokalpolitikere ud af de i alt 41, der har sæde i Region Hovedstadens ledende politiske organ.

Læs også : Tusindvis af muleposer og keyhangers : Region Hovedstaden satte nye rekorder på Folkemødet i 2017

Politikerne var dog ikke ene om at tage hele vejen til Bornholm, hvor en hovedopgave var at promovere Region Hovedstaden overfor andre Folkemøde-besøgende. Det eksempelvis via deltagelse i debatter, men også når man fra regionens side deltog i forskellige events. For at det kunne lade sig gøre, var det tilsyneladende nødvendigt for Region Hovedstaden, at man sendte 17 embedsmænd med de i alt 30 lokalpolitikere, hvilket gjorde at den samlede delegation stod i 47 deltagere.

Læs også : Bag nedskæringerne i regionerne : Hænger på milliarddyre lån – og afdragene stiger og stiger

En stor delegation der var med til at gøre, at Region Hovedstaden i 2018 i alt brugte 321.750 kroner på Folkemødet.

Oversigt over udgifter for Region Hovedstadens Folkemøde-deltagelse i 2018

Del artiklen her:




1 Comment

  1. Gad vide hvilken tåbelig undskyldning de har denne gang for at svine med pengene til betalt ferie for personale og rødder?

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*