Universitet skærer ned igen og igen : Men har foreløbigt brændt over 500.000 kroner af på Folkemødet

Del artiklen her:

Beløbet går blandt andet til diskussioner af en række verdensmål, som FN har opstillet på vegne af sine medlemslande – og adgang til andres telte på festivalpladsen.

– Vi kunne havde fundet en bedre model sammen, hvis vi havde haft dialogen.

Sådan lød det fra Per Michael Johansen, rektor på Aalborg Universitet, da han overfor TV2 Nord i midten af januar i år, udtrykte sin utilfredshed med de besparelser, som havde ramt den nordjyske uddannelsesinstitution. Først og fremmest i forhold til dens afdelinger i København, hvor hovedparten af 18 ramte uddannelser holdt til.

Det var dog langt fra første gang indenfor de seneste år, at universitet fandt den store sparekniv frem. Således meldte universitet i 2020 ud, at det var nødvendigt årligt at spare omkring 40 millioner kroner, hvilket i høj grad ville komme til at ramme bygninger.

Læs også : Professionshøjskole på sommerudflugt : Brænder langt over 300.000 kroner af på Folkemødet – men nægter at udlevere dokumentation for beløbet

Derfor skulle man måske umiddelbart tro, at Aalborg Universitet ville holde igen, når det handlede om udgifter, der ikke direkte relaterede sig til den primære drift. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos universitet, synes dette dog langt fra at være tilfældet.

Aalborg Universitets opgørelser over foreløbigt afholdte udgifter til Folkemødet 2022

 

Tilskud til forening med direkte forbindelse til privat firma

Således viser dets fremsendte opgørelser, at der allerede i midten af maj, var brugt 523.923 kroner på Folkemødet, der går i gang i morgen på Bornholm. Hvilket ikke kun skyldes store udgifter til transport og ophold på solskinsøen, men også at skatteyderne er blevet pålagt at betale for debatter, der tager deres udgangspunkt i målsætninger opstillet af FN.

Læs også : Fyrede – igen – flere hundrede varme hænder : Regionsråd brugte alligevel – igen – 400.000 kroner på Folkemødet

Det kan ses ved at Aalborg Universitet for længst har betalt 71.826 kroner til iLoveGlobalGoals, der ifølge sin hjemmeside, arbejder for udbredelsen af FNs verdensmål. iLoveGlobalGoals er samtidig kendetegnet ved, at det ledes af partnerne i selskabet Hansen & Ersbøll Agenda.

Læs også : Region skærer kraftigt ned på sine sygehuse : Bruger alligevel flere hundrede tusinde kroner på Folkemødet

Samtidig er en anden væsentlig post på Aalborg Universitets Folkemødebudget, at det foreløbigt har betalt 150.000 kroner til ingeniørforeningen IDA. Det for at få adgang til det telt, som IDA har lejet på Festivalpladsen i Allinge.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*