Skærer igen og igen ned på sine svageste – men bruger mange hundrede tusinde kroner på uaftoriserede uddannelser

Del artiklen her:

Hos Lolland Kommune står de foran omfattende besparelser i 2023. Alligevel har man fundet luft i budgettet til, at embedsmænd kan blive sendt på dyre og uaftoriserede uddannelser.

Lev Mette

Lolland Kommune er blandt kommunerne i Udkantsdanmark, som må anses for at være blandt de absolut mest pressede. Det skyldes ikke kun generelle udfordringer som høj arbejdsløshed og sociale problemer, men også at befolkningstilvæksten i disse år går den forkerte vej.

Forhold der var med til at gøre, at byrådet tidligere i år var indkaldt til krisemøde. Ifølge Folketidende skyldtes det, at budgettet for 2023 i dén grad stod foran nedskæringer. Det efter at der alene i 2023, skulle findes besparelser for omkring 133 millioner kroner på det nuværende kommunale budget. Nedskæringer der i høj grad forventes at ramme Lolland Kommunes syge og gamle, som ikke kan se frem til den samme pleje som tidligere.

Læs også : Byråd skærer ned på de svageste – men bruger 100.000 kroner på vådt seminar på golfhotel med dyr middag

Derfor skulle man måske også tro, at der blev skåret ned på alle udgifter, som ikke fremstår direkte nødvendige i den trængte kommune. Eksempelvis i forhold til at sende embedsmænd på dyre efteruddannelser, som ikke er officielt anerkendte.

 

Årlig udgift på 40.500 kroner – per studerende

Alligevel fremgår det af fremsendte aktindsigter fra Lolland Kommune til Journalista.dk, at kommunen de seneste år, har brugt omkring 300.000 kroner årligt på at sende medarbejdere på forskellige kurser i psykoterapi. Vel og mærke i form af såkaldte uddannelser, som afsluttes med en certifisering.

Læs også : Ikke helt på røven alligevel : Lolland Kommune brænder 120.000 kroner af på Hollands-rejse

Årsagen til at forløbet ikke afsluttes med en klassisk eksamen er, at uddannelserne udbudt af et kursuscenter med base i Nykøbing Falster, ikke er officielt anerkendt. I stedet er der tale om, hvad man kunne kalde for kursusrækker, der afsluttes med certificeringer indenfor eksempelvis den metakognitive metode og stresscoaching.

Læs også : Luksusværelser og kæmpe restaurantregning : Fattig kommune fyrede den af under skandaleseminar

Fordi der er tale om private uddannelser, betales der et uddannelsesgebyr. Hvilket årligt står skatteyderne på Lolland i 40.500 kroner, når der er tale om forløbet for at blive såkaldt certificeret psykoterapeut. Eftersom der er tale om et 4-årigt forløb, koster det skatteyderne 162.000 kroner at få en embedsmand fra Lolland Kommune igennem hele uddannelsen.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*