Skolelærere holdt kæmpe virtuel ølsmagning – på skatteydernes regning

Del artiklen her:

Skatteyderne måtte finde pungen frem, da skolelærere fra Køge Kommune satte sig til rette foran computeren, for at afholde en virtuel ølsmagning indkøbt via et lokalt værtshus.

104 millioner kroner.

Så stort lød sparekravet, da Køge Kommunes byråd sidste år sendte sit budget i høring. Det løber frem til 2026 og hvor nedskæringerne ifølge byrådet og forvaltningen var nødvendigt, for at få de økonomiske ender til at mødes.

I en udsendt pressemeddelelse fortalte Køges borgmester Marie Stærke i dén forbindelse, at budgetprocessen ville være lang og besværlig. Men at det var afgørende at nå i mål med det nødvendige resultat, for på den måde at sikre en stabil økonomi den københavnske forstadskommune.

Læs også : Festen fortsætter på Køge Havn : Kommunale havnefolk slog sig løs med fadøl, bobler, vin og cognac – over klassisk forbrugsgrænse

Blandt de mange spareforslag var nedskæringer på skoleområdet, hvilket medførte store protester. Blandt andet fra ansatte ved lokale folkeskoler, som igen og igen slog på at det ikke var muligt at spare noget sted, fordi der i forvejen var skåret ind til benet.

 

Socialt samvær omkring øl – over computeren

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Køge Kommune, synes der indenfor de seneste par år at have været mindst en udgift, som kunne have været sparet væk, uden at det var gået ud over eleverne. Det i forhold til en online ølsmagning, som blev arrangeret af Asgård Skole omkring vinterferien 2021.

Læs også : Haps, haps, haps – på Køge Havn drikker de snaps

Ifølge en email fra Køge Kommune skete det i forbindelse med en medarbejders afsked :

– Daværende afdelingsleder fratrådte sin stilling per 28.02.2021, derfor besluttede ledelsen at give alle medarbejder en online ølsmagning fra Hugo’s Kælder. Det var under corona og på grund af restriktioner var der forsamlingsforbud.

Udgiften til den online ølsmagning for de ansatte på Asgård Skole løb op i 10.937 kroner, hvilket i høj grad skyldtes at 35 deltog.

Læs også : Skyllede 10 fadøl ned i lufthavnen – før afgang til Sydkorea hvor der blev festet igennem

Det var dog ikke den eneste gang under coronanedlukningerne, at den ifølge eget udsagn økonomisk hårdt prøvede kommune, afholdt en online ølsmagning. Det skete også i begyndelsen af januar 2021, hvor Køge Kommunes økonomiske afdeling mente, det var nødvendigt med lidt socialt samvær over nettet – hvilket medførte en regning til skatteyderne på 4.032 kroner.

Faktura fra værtshus til Køge Kommune for ølsmagning
Faktura fra værtshus til Køge Kommune for ølsmagning

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*