Festen fortsætter på Køge Havn : Kommunale havnefolk slog sig løs med fadøl, bobler, vin og cognac – over klassisk forbrugsgrænse

Del artiklen her:

På den kommunale havn i Køge, har de tradition for at holde dyre og våde julefrokoster. En tradition der også blev fortsat i 2017.

– Køge Havn er en af landets ældste havne. Den har ganske vist ligget lidt længere inde i landet i gamle dage, men der har været maritime aktiviteter i Køge i over tusind år. Nutidens havn i Køge er en aktiv og dynamisk havn med masser af trafik og en fremtid præget af yderligere udvikling.

Sådan lyder en del af den omtale, som Køge Havn giver af sig selv på sin hjemmeside. Her slår den kommunale havn samtidig fast, at den står foran en større udbygning, hvilket vil komme til at stå skatteyderne i lige under 1 milliard kroner.

Læs også : Haps, haps, haps – på Køge Havn drikker de snaps

Omvendt finder de kommunale havnefolk dog ingen grund til at oplyse, at man er blandt landets absolut mest festlige havne. Som Journalista.dk har kunnet dokumentere, har man tidligere haft en stor forkærlighed for snaps. En præference der dog ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos havnen, tilsyneladende har ændret sig.

Nu er det i stedet fadøl spædet op med champagne og cognac, som står på menuen, når Køge Havns politisk udpegede bestyrelsesmedlemmer og medarbejdere mødes i festligt lag.

Regning for Køge Havns julefrokost i 2017

 

Over 1.000 kroner i gennemsnit per deltager

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, satte 11 personer sig til bords i forbindelse med Køge Havns julefrokost i 2017. Det skete på Odd Fellowgaarden i Køge den 24. november 2017, hvor festlighederne tilsyneladende startede med en omgang øl, inden deltagerne satte sig til bords.

Læs også : Kommunal håndsrækning til kandidat : Får husstandsomdelt valgmateriale – gratis

Under middagen var det dog ikke kun maden, der var fokus på. For skatteyderne fik nemlig lov til at betale for indtagelsen af i alt 15 forskellige øl, 9 flasker vin, 8 glas portvin, 6 glas rom og 2 cognacer – samt forskellige typer sodavand, kaffe og the. Indtagelser der var med til at gøre, at skatteydernes regning for festlighederne løb op i 11.178 kroner. Et beløb lige over den normale beløbsgrænse, der udledes af den såkaldte Brixtofte-dom. Den slog nemlig fast, at den gennemsnitlige kuvertpris maksimalt må stå i 1.000 kroner, når det drejer sig om repræsentative middage for skatteyderfinansierede organisationer.

Læs også : Snapsen flyder igen på Køge Havn : Borgmester og viceborgmester førte an ved våd julefrokost

Det var dog ikke den eneste gang i løbet af 2017, at de kommuale havnefolk fra Køge satte sig til et veldækket bord. Det var også tilfældet den 4. april, hvor det var medarbejdernes tur til at blive bespist. Det tilbud benyttede 18 sig af, hvilket løb op i 10.275 kroner, hvilket blandt andet gav luft i budgettet til en omgang champagne.

Restaurationsregninger for Køge Havn

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*