Hummelgaard har før været ligeglad med reglerne : Påstod ikke at kende til restriktioner i operaen – selv om det var tilfældet

Beskæftigelsesministeriets pressefoto af Peter Hummelgaard taget af Keld Navntoft
Del artiklen her:

Den socialdemokratiske justitsminister er blevet fanget i gentagne gange at have parkeret ulovligt, hvilket han efter et længere forløb har undskyldt for. Men tilsidesættelse af regler han kræver andre skal overholde, synes ikke at være noget enkeltstående for Peter Hummelgaard Thomsen.

– Det er helt og aldeles indiskutabelt, at jeg selvfølgelig og ligesom alle andre skal være meget, meget skarp på de præcise parkeringsregler, som Københavns Kommune anviser.

Sådan lød det i går fra Peter Hummelgaard Thomsen, da han overfor Ritzau undskyldte for de mange ulovlige parkeringer ved sit barns skole, som BT de seneste dage har kunnet fange justitsministeren i. I første omgang benægtede topsocialdemokraten, som mange anser for at være sit partis kronprins, at han overhovedet skulle have foretaget sig noget forkert. For efterfølgende at oplyse, at parkeringsovertrædelser skulle ses i sammenhæng med afleveringen af hans barn i skole.

Læs også : Børnehavebørn ville slet ikke hylde Mette Frederiksen – kun kigge på tegninger med hende og fortælle om plejehjemsbesøg

Det er dog langt fra første gang, at Peter Hummelgaard Thomsen ser stort på de regler, som der fra politisk hold kræves overholdt af danskerne. Som Journalista.dk kunne afslører efteråret 2020, var det også tilfældet, da han gik i Operaen i København.

 

Påstod ikke at kende restriktioner – selv om de var direkte meddelt politikerne og deres ægtefæller

Det skete på et tidspunkt hvor der fra politisk hold blev stillet særdeles strenge krav til måden, som eksempelvis teatre og operaer skulle indrette sig på, for at overholde coronarestriktionerne. Det eksempelvis ved at opsætte afspærringer mellem sæderne, så gæster ikke kunne komme til at sidde direkte ved siden af hinanden.

Læs også : Mette Frederiksen forfremmer ministers højgravide kæreste – og giver hende årsløn på 1.264.172 kroner

Alligevel valgte Peter Hummelgaard Thomsen sammen med sin kone Sara Vad Sørensen, der på daværende tidspunkt var spindoktor for Mette Frederiksen, og den socialdemokratiske ministerkollega Ane Halsboe-Jørgensen og dennes ægtefælle, at fjerne afspærringerne mellem deres sæder. Derved kunne politikerne og ægtefællerne som de eneste gæster i operaen under opførelsen af Tryllefløjten i september 2020, sidde direkte ved siden af hinanden. Efterfølgende lød det fra begge socialdemokratiske ministre, at de ikke havde været klar over, der gjaldt begærnsninger af denne type.

Læs også : Minister fanget i løgn : Påstod ikke at kende til specielle coronaregler i Operaen – som hun brød igen og igen sammen med sin spindoktormand

Forhold der dog stod i skærende kontrast til oplysningerne, der ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk fremgik af de invitationer, som ministrene havde fået fra arrangørerne.

Her af fremgik coronarestriktionerne blandt andet i en email sendt fra Torben Möger Pedersen, administrende direktør i PensionDanmark som stod bag arrangementet i Operaen og den forudgående spisning på en gourmetrestaurant, direkte til Sara Vad Sørensen :

– Operaen har sikret, at alle COVID-19 hensyn overholdes. Der er naturligvis håndsprit og god afstand, i salen er kun hver andet sæde besat.

Læs også : Socialdemokratisk medie kræver gratis arbejdskraft – mens det advarer mod social dumping indenfor mediebranchen

Alligevel påstod både Peter Hummelgaard Thomsen og Ane Halsboe-Jørgensen efterfølgende, at de ikke var klar over afstandskravet mellem sæderne.

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*