Topsocialdemokrat har i årevis skjult sin gratis luksuslejlighed for vælgerne

Folketingets pressefoto af Flemming Møller Mortensen (S)
Del artiklen her:

Ifølge Flemming Møller Mortensen var der ellers tale om en enkeltstående fejl, at han ikke har fået oplyst offentligheden om den luksuslejlighed, som han de seneste år har boet gratis i sammen med sin mand.

– Jeg ser tydeligt, at oplysningerne om mig ikke er opdateret siden jeg vendte tilbage som folketingsmedlem, efter min ministerperiode, som stoppede den 16. december 2022. Det vil jeg naturligvis sikre bliver gjort.

Sådan lød det i en email fra Flemming Møller Mortensen i en email den forgangne uge til Journalista.dk i forbindelse med afdækningen af, at det socialdemokratiske Folketingsmedlem ikke som påkrævet, har offentliggjort et eksklusivt bijob som forstander på Aalborg Kloster. Et bijob hvor aflønningen som betaling for få timers arbejde hver uge består i, at han sammen med sin mand, bor gratis i en luksuslejlighed på flere hundrede kvadratmeter i den centrale del af Aalborg.

Læs også : Fed fryns til topsocialdemokrat holdt skjult : Bor gratis i herskabslejlighed

Denne type af bijobs og de medfølgende indtægter, uanset om betalingen sker kontant eller eksempelvis i form af gratis husleje, er noget, som Folketingsmedlemmer skal angive via Folketingets hjemmeside. Det for at sikre, at der er åbenhed om deres andre indtægter – og hvilke potentielle interessekonflikter, politikerne kan have i deres daglige virke.

 

Oplyste heller ikke om den gratis herskabslejlighed i 2019

Men bedømt på Folketingets hjemmeside som den ifølge Wayback-machine så ud tilbage i 2019, var der heller ikke dengang oplysninger om, at Flemming Møller Mortensen boede gratis i luksuslejligheden på Aalborg Kloster.

Læs også : Bryllupskjolen leveret af Socialdemokratiets stylist – hemmelighed hvem der betalte

Således fremgår det dengang af Folketingets hjemmeside omkring ham :

– Medlemmet har ingen hver eller økonomiske interesser omfattet af reglerne.

Det på trods af, at Flemming Møller Mortensen i sin email den forgagne uge til Journalista.dk erkendte, at oplysninger af denne type skal offentliggøres.

Læs også : Afsløring : Aalborg Kommune med skjult partistøtte til Socialdemokratiet – via ”blomsterkonto”

Lejligheder på flere hundrede kvadratmeter i den centrale del af Aalborg, er blandt byens mest attraktive. Således vurderes det at en lejlighed som dén socialdemokraten bor i sammen med sin mand, ved almindelig udleje ville koste omkring 15.000 kroner om måneden – hvortil kommer udgifter til forbrug.

Folketingets oplysninger i 2019 om Flemming Møller Mortensen
Folketingets oplysninger i 2019 om Flemming Møller Mortensen

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*