Årsløn til direktør for kommunal virksomhed : 2.8 millioner kroner

Del artiklen her:

Selv om det kun er få år siden at det igen og igen lød, at det skulle være slut med ekstravagante toplønninger, synes det lige præcis at være tilfældet hos kommunalt selskab, som udfører en række opgaver på vegne af hovedsageligt Københavns Kommune.

5.2 millioner kroner.

Så stort lød det gyldne håndtryk på til Jens Kramer Mikkelsen, da den tidligere socialdemokratiske overborgmester i København tilbage i 2018, forlod det reelt alene kommunalt ejede By & Havn. Efterfølgende lød det igen og igen fra toppen af Københavns Kommune, at det skulle være slut med voldsomme lønninger i selskabet, som næsten konsekvent kører med store underskud.

Oplysninger som selskabet tydeligvis ikke havde lyst til, at offentligheden skulle have adgang til. Det kunne ses ved, at det ad flere omgang nægtede at give Journalista.dk aktindsigt i størrelsen på det gyldne håndtryk. Den lovpligtige udlevering skete først efter, at det kommunale selskab havde tabt klagesager. 

Læs også : Flere hundrede millioner i gæld : Kommunal havn gav alligevel gyldent håndtryk til direktør

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos By & Havn, synes løfterne ikke haft den store negative effekt i forhold til aflønningen af dets ledende medarbejdere. Det skyldes at flere af dem i 2022 havde lønninger, der klart overgik statsminister Mette Frederiksens.

 

12 medarbejdere med lønninger over 1 million kroner i 2022

Således oplyser By & Havn i en email, at der sidste år var 12 embedsmænd ansat i den kommunale virksomhed, der tjente over 1 million kroner. Det når der sker medtagelse af ikke kun arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, men også eventuelle bonusser – de såkaldte engangsvederlag.

Læs også : 125 embedsmænd tjener over millionen i Københavns Kommune – mens den skærer ned på kernevelfæren

Højest lønnet var måske ikke så overraskende Anne Skovbro, der har rang af administrerende direktør. Hendes samlede årsløn stod sidste år skatteyderne i 2.831.601 kroner, hvilket var omkring 800.000 kroner mere, end hvad den næst højest lønnede, ejendomsdirektøren Henrik Steenstrup, kunne se gå ind på sin samlede lønkonto før skat.

Læs også : Byrådsmedlem om brug af Jaguar som firmabil i kommunal virksomhed : Det har jeg ingen holdning til

Blandt de medarbejdere der i 2022 tjente mere end Mette Frederiksen, hvis årlige aflønning står i omkring 1.7 millioner kroner, kan også nævnes udviklings- og salgsdirektøren Ingvar Sejr Hansen og økonomidirektøren Carsten Boll, som begge tjente mere end statsministeren. Blandt de ansatte der netop sneg sig over den klassiske grænse på 1 million kroner i årsløn var også projektchefen Lars Roland Hansen, hvilket blandt andet skyldtes en ikke-nærmere defineret bonus på 20.000 kroner.

By & Havns oplysninger om aflønningen af sin ledelse i 2022

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*