Flere hundrede millioner i gæld : Kommunal havn gav alligevel gyldent håndtryk til direktør

Del artiklen her:

Økonomien er så dårlig hos Hanstholm Havn, at den risikerer at ramme Thisted Kommune. Alligevel var der et gyldent håndtryk at hente til havnens direktør, da han i foråret tilsyneladende af egen drift forlod havnen, efter at have fået nyt job.

630 millioner kroner.

Så meget lyder gælden på for kommunale Hanstholm Havn, hvilket er ved at udvikle sig til et mindre mareridtfor Thisted Kommune. Det skyldes et lovgivningskrav om, at hvis en kommunal havn igennem flere år konsekvent har kørt med underskud, overgår gælden til ejerkommunen. Derfor kan Thisted Kommune, som dette efterår så sig nødsaget til at spare 30 millioner kroner på sin daglige drift, ende med at stå med en stor gæld, de lokale skatteydere skal afdrage på.

Læs også : 40 flasker vin og 58 drinks til 25 deltagere ved middag hos kommunal havn

Med så store økonomiske problemer for ikke kun sig selv men potentielt også ejerkommunen, skulle man måske tro, at Hanstholm Havn ville være særdeles tilbageholdende, når det gjaldt om udbetalingen af gyldne håndtryk. Men som det fremgår af aktindsigter Journalista.dk har opnået hos havnen, synes dette langt fra at være tilfældet.

 

Højt lønniveau fastholdes trods udtalte økonomiske problemer

Således oplyser havnen i en email til Journalista.dk, at den i forbindelse med afskeden sidste år med sin daværende direktør Nils Skeby udbetalte en større fratrædelsesgodtgørelse. Det uanset at det var ham selv, der ønskede at forlade stillingen.

Læs også : Politikere på kampdruk på party-færge

I alt drejede det sig om 752.909 kroner, som Nils Skeby fik med sig ud af døren fra den kommunale havn. Også efter hans afsked har den særdeles pressede havn fastholdt, at dets direktør på skatteydernes regning skal have en millionløn. Således tjente Søren Kanne Zohnesen, der netop er blevet fastansat i stillingen, i 2022 1.350.329 kroner, når der sker medregning af arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger.

Læs også : Fjernvarmeværk på amerikansk turisttur til 236.387 kroner

Nils Skebys afsked med Hanstholm Havn kom i forlængelse af, at han havde fået nyt arbejde. Det på Fyn, hvor han blev ansat som direktør for ETKerteminde.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*