Politikere på kampdruk på party-færge

Del artiklen her:

Alkoholindtagelse bør altid være minimal på studieture. Men sådan var det ikke, da det kommunale fjernvarmeværk TVIS drog til Sverige og Finland, hvor lokalpolitikere i den grad gik i baren.

– Et cruise med Silja Symphony føles som en storbyferie, da skibets hjerte er gågaden kaldet Promenaden. Her kan du finde et stort udbud af butikker, fascinerende cafeer og fantastiske restauranter.

Sådan præsenterer rederiet Tallink på sin hjemmeside m/s Silja Symphony, der sejler frem og tilbage mellem Sverige og Finland. Et krydstogtskib, der er kendt som en partybåd for det mere modne publikum, hvor gæsterne under sejladsen eksempelvis kan få tiden til at gå med at spise i restauranterne, ligesom de også kan opleve dansebands i forskellige barer og diskoteker.

Blandt gæsterne i skibets restaurationer i begyndelsen af juni 2015, var 7 bestyrelsesmedlemmer og 4 ansatte fra det kommunalt ejede fjernvarmeværk TVIS. Journalista.dk har opnået aktindsigt i de udgifter, bestyrelsesmedlemmerne påførte fjernvarmekunderne i Fredericia, Kolding, Middelfart og Vejle. Blandt de mest iøjnefaldende var kulørte og stærke drinks, som bestyrelsesmedlemmerne anført af deres formand, det vejlensiske byrådsmedlem Lars Schmidt, indtog på m/s Silja Symphony.

En sammentælling af de udleverede bilag viser, at fjernvarmedelegationen drak 57 drinks som eksempelvis whiskey, ligesom den også skyllede 3 fadøl ned under overfarten. Vel og mærke en alkoholindtagelse, som ifølge bilagene i høj grad skete omkring og efter midnat.

På trods af regnskabsmæssige krav herom, er der ikke påført hvem af TVIS’ bestyrelsesmedlemmer der drak hvad. Heller ikke rykkere fremsendt til det kommunale fjernvarmeværk, har skabt den ønskede klarhed. Det eneste der står fast er at delegationen ud over Lars Schmidt bestod af de to socialdemokratiske byrådsmedlemmer fra Fredericia, Henning Due Lorentzen og Bente Ankersen, ligesom de resterende medlemmer af TVIS’ bestyrelse Henning Lindved Jensen, Finn Muus, Carl C. Poulsen og Charlotte Uhrskov.

 

Faste kunder i m/s Silja Symphonys barer

Det var dog langt fra første gang, at en tørstig delegation fra TVIS gjorde brug af m/s Silja Symphony’s udskænkningssteder. Det skete også i 2010, hvor de kommunale fjernvarmefolk var på en anden studietur til Finland og Sverige – og sejlede mellem de to lande med Tallinks krydstogtskib.

Det fremgår af andre aktindsigter fra TVIS, der dog heller ikke i denne forbindelse ønsker at oplyse navnene på deltagerne, som tog for sig af de våde varer. I stedet er alene oplyst, at to bestyrelsesmedlemmer var blandt deltagerne. Hvem og hvad de drak, holder det offentligt ejede fjernvarmeværk tæt ind til kroppen.

Derfor har det heller ikke været muligt at få oplyst, hvem der i 2010 drak 11 flasker vin, 34 drinks og 18 fadøl – alt sammen på m/s Silja Sympony.

Uanset hvem deltagerne var og hvem der førte an i festlighederne på m/s Silja Symphony, var det dyre regninger TVIS sendte videre til fjernvarmekunderne. Klart dyrest var 2015-udgaven, hvor rejsen til de to nordiske lande løb op i 119.277 kroner. Eller næsten dobbelt så meget, som da fjernvarmefolkene besøgte Sverige og Finland fem år tidligere – selv om 2010-rejsen havde næsten dobbelt så mange deltagere.

Bedømt på de fremsendte bilag, var der ingen smalle steder under 2015-studieturen. Allerede før delegationen gik ombord på flyveren, blev fjernvarmekunderne pålagt at betale for en god behandling. Det skete i King Amlet Loungen i den ellers overskuelige Billund Lufthavn, så Vejle-politikeren Lars Schmidt i ro og mag kunne samle sin delegation, inden den skulle ud på strabadserne blandt andet i baren på m/s Silja Symphony.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*