125 embedsmænd tjener over millionen i Københavns Kommune – mens den skærer ned på kernevelfæren

Del artiklen her:

Selv om Københavns Kommune de seneste år har påberåbt sig store økonomiske udfordringer, kan det dog ikke ses på lønningerne, der udbetales til hovedstadens ledende embedsmænd.

Spørger man medlemmerne af den københavnske Borgerrepræsentation, er der økonomisk smalhals i disse år i hovedstaden. Det kan også ses ved, at lokalpolitikerne de seneste år har set sig nødsaget til at skære ned på en række sociale udgifter, der ellers typisk omtales som kernevelfærd – hvilket først og fremmest vil sige på det sociale område.

Således har det igennem de seneste år fast været målet, når sparekniven har skullet svinges i Københavns Kommune. Et forhold der var med til at gøre, at der i forbindelse med forhandlingerne om budgetforliget i 2019, blev indkaldt til forskellige demonstrationer foran Københavns Rådhus.

Det skete for at sætte fokus på det, som forskellige deltagende organisationer, kaldte for et blødende socialvæsen.

 

Forholdsmæssigt langt flere millionlønninger i København end Aarhus

Men det er dog langt fra alle dele af Københavns Kommune, hvor der synes at være økonomiske udfordringer. Således oplyser kommunen i en aktindsigt udleveret til Journalista.dk, at der i 2020 blev uddelt ganske fornuftige lønninger til kommunens ledende embedsmænd.

Ifølge kommunen drejede det sig om 125 embedsmænd, der i 2020 tjente mere end 1 million kroner. Det når der sker medregning af den almindelige bruttoløn, pensionsindbetalinger og såkaldte engangsvederlag, der først og fremmest dækker over bonusser – ofte omtalt som lokalløn. Omvendt indeholder lønningerne for de 125 embedsmænd ikke udbetalingerne, der måtte være sket i forbindelse med fratrædelsesordninger.

I kraft af i 2020 at have haft 125 embedsmænd med en indtjening på over 1 million kroner, havde Københavns Kommune forholdsmæssigt langt flere, end hvad tilfældet var i Aarhus Kommune. Som Journalista.dk kunne offentliggøre den forgangne uge, lå antallet af medarbejdere med en millionindkomst her på 37.

Det selv om at der er under det dobbelte antal indbyggere i Københavns Kommune, end hvis man sammenligner med landets næststørste, Aarhus Kommune.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*