37 embedsmænd tjener over 1 million kroner om året i Aarhus – mens der skæres dybt på de handicappede og anden kernevelfærd

Del artiklen her:

Samtidig med at den aarhusianske kommune ifølge eget udsagn kæmper med at få de økonomiske ender til at mødes, synes der ikke at være tale om nogle smalle steder, når det handler om aflønningen af sine ledende embedsmænd.

De økonomiske ender har de seneste år haft svært ved at mødes i Aarhus Kommune, efter at langt størstedelen af kommunalbestyrelsesmedlemmerne overhørte meget udtalte advarsler om, at de havde misforstået den såkaldte udligningsordning. Systemet der har til formål at sørge for, at der sker økonomisk udligning mellem landets kommuner, så de kan tilbyde noget nær ensartede vilkår for deres indbyggere.

En markant misforståelse der gjorde, at Smilets By pludselig skulle ud og finde årlige nedskæringer på omkring 140 millioner kroner i de kommunale budgetter. Økonomiske konsekvenser der bestemt ikke gået ubemærket hen i forhold til eksempelvis de handicappede, som har været blandt dem, der har mærket sparekniven hårdest.

Læs også : Aarhus Kommune skærer dybt i kernevelfærden – men bruger over 2 millioner kroner på embedsmænds motionsløb

Sidste år var det således ved at gå ud over en gruppe af døvblinde, at kommunen også indenfor deres område var nødt til at skære ned på området, der ellers typisk omtales som kernevelfærd. Først efter omfattende protester lykkedes det for disse multihandicappede, at beholde det bevilgede timeantal, så de kunne få ledsagelse til at komme udenfor hjemmets fire vægge.

Aarhus Kommunes opgørelse over medarbejdere der i 2020 modtog over 1 millioner kroner i aflønning

 

Løn lige under 2 millioner til leder af magistrat bag iøjnefaldende nedskæringer

Med så store økonomiske problemer skulle man måske umiddelbart tro, at Aarhus Kommune også i forhold til lønkronerne, ville forsøge at vende hver en krone. Men bedømt på antallet af embedsmænd med en løn på over 1 million kroner i 2020, synes dette ikke nødvendigvis at være tilfældet.

Læs også : Skærer ned på kernevelfærd for over kvart milliard kroner : Aarhus Kommune bruger alligevel 350.000 kroner på fejring af gourmet-mad

Således fremgår det af oversigter fremsendt af kommunen til Journalista.dk, at i alt 37 embedsmænd i 2020 tjente over millionen, når der sker medregning af pensionsindbetalingerne, kommunen satte ind på medarbejdernes konti. Højest lønnet var måske ikke så overraskende Niels Højberg, der har rang af stadsdirektør – den aarhusianske version af en kommunaldirektør. Således tjente han i 2020 2.375.535 kroner, hvilket var omkring 450.000 kroner mere, end den næstbedst lønnede aarhusianske embedsmænd.

Læs også : Mens Aarhus Kommune skærer ned for over 200 millioner kroner : Bruger alligevel 1.250.000 kroner på at sponsorere golfturnering – i Silkeborg

Det i skikkelse af Erik Kaastrup-Hansen, som i 2020 havde en samlet indtjening, der stod skatteyderne i 1.941.561 kroner. Det for at være direktør i Magistraten for Sociale Forhold og Beskæftigelse – og således den, der stod bag om kravet om nedskæringer på hjælpen til kommunens døvblinde.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Det er jo chokerende læsning !!! SKANDALØST !!!
    Bør straks laves i 179 eksemplarer (i min. A3!) og afleveres på de relevante pladser!
    (og udbed kommentarer efter endt læsning!)

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*