Det uskiftede bo : En mulighed – og langt fra altid et krav

Del artiklen her:

Selv om efterladte ofte forventer at det er en formsag at få lov til at sidde i uskiftet bo, er det langt fra altid tilfældet. Det skyldes at der i en række situationer er tale om at det er en mulighed, men ikke nødvendigvis et krav.

Når en ægtefælle afgår ved døden, er det sjældent de juridiske problemstillinger, som den længstlevende tænker mest over. Men det kan meget nemt blive tilfældet, for midt i sorgen opstår hurtigt det kritiske spørgsmål, om det er nødvendigt at udbetale arv til først og fremmest børnene.

Det skyldes at det langt fra altid er et krav, at der kan gøres brug af det såkaldte uskiftede bo. Hvilket vil sige at ægteskabet i økonomisk forstand på mange måder kan siges at fortsætte, selv om det kun er den ene af ægtefællerne, der stadig er i live.

Problemstillingen opstår eksempelvis, hvis den afdøde ægtefælle havde børn fra et tidligere forhold – og hvor et eller flere af disse stiller sig på bagben overfor ønsket om det uskiftede bo, fordi kravet i stedet er en hurtig udbetaling af arv.

Men der findes dog en række muligheder, for at tage problemerne i opløbet.

Et af de firmaer som har specialiseret sig i adgangen for at kunne sidde i uskiftet bo er Juristkontoret.

Det skyldes dets juristers fokus på det såkaldte familieretlige område.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*