Designermøbler og hundrevis af konsulenttimer købt hos indretningsarkitekt : Rusmiddelcenter brændt formuer af på indretning

Del artiklen her:

De store udgifter skyldtes blandt andet, at to ledende medarbejdere hos Rusmiddelcentret fandt det nødvendigt at hyre en indretningsarkitekt, da de skulle have indrettet deres kontorer.

Tilbage i 2017 var den helt store skandale hos Slagelse Kommune, at byrådsmedlemmet Helle Blak, der på daværende tidspunkt repræsenterede Socialistisk Folkeparti, blev fyret fra sin stilling i kommunen som leder af dens ungdomscafé. Det blandt andet efter det blev afsløret, at cafeen under hendes ledelse havde indkøbt et stort antal iPhones, taget i spa på skatteydernes regning og rejst på tværs af landet for at komme til et Adam & Noah-show.

For Helle Blak må fyringen dog ikke anses for nødvendigvis at have haft de store negative økonomiske konsekvenser, da hun modtog et gyldent håndtryk.

Læs også : Skærer ned på sine svageste : Kommuner bruger alligevel millioner hos eksklusivt konferencecenter

I forlængelse af sagen lød det igen og igen fra den politiske og administrative top i Slagelse Kommune, at det skulle være slut med at afholde unødvendige udgifter. Det for at sikre, at mest muligt af det kommunale budget, gik til egentlig kernevelfærd. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Slagelse Kommune, synes dén besked ikke nødvendigvis at være kommet rundt i hele organisationen.

 

Ledere fik hjælp fra indretningsarkitekt til indretningen af kontorer

Det eksempelvis i forhold til udgifterne, som skatteyderne blev pålagt at betale i forbindelse med indretningen af Slagelses rusmiddelcenter. Udgifter som fik et ordentligt nøk op ad, efter at en indretningsarkitekt blev hyret til i høj grad at hjælpe med udsmykningen af kontorene for rusmiddelcentrets ledere Ditte M. Ludvigsen og Bettina Bjerrum.

Læs også : Udvalgsformand købte spabehandlinger, parfumer, gavekort og iPhones : Kommune nægter at oplyse om modtagerne og formålene grundet ”tavshedspligt”

Derfor var det også den lokale indretningsarkitekt, der stod for at bestille en designerlænestol, der stod skatteyderne i 38.395 kroner. Ligesom det også var hende, der kunne fakturere Slagelse Kommune for konsulentydelser, når der skulle males eller udføres tømrerarbejde.

Læs også : Ungdomscafé ledet af byrådsmedlem amok i Apple-produkter : Købte iPhones for 100.000 kroner indenfor få år

Det kunne også ses på antallet af timer, som indretningsarkitekten kunne fremsende til Slagelse Kommune i 2019 og 2020, da rusmiddelcentret skulle have indrettet sit lederkontor og tilstødende lokaler.

I alt drejede det sig om 185 konsulenttimer, som stod skatteyderne i mellem 550 kroner og 750 kroner stykket.

Fakturaer fra indretningsarkitekt til Slagelse Kommunes rusmiddelcenter
Fakturaer fra indretningsarkitekt til Slagelse Kommunes rusmiddelcenter

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*