Skærer ned på sine svageste : Kommuner bruger alligevel millioner hos eksklusivt konferencecenter

Del artiklen her:

Der bliver ikke sparet på noget, når Slagelse Kommunes top og administration lægger vejen forbi et lokalt kursuscenter. Hvilket sker på trods af, at samtlige økonomiske advarselslamper burde ringe i den sjællandske kommune.

Lukning af en række skoler, besparelser på over 60 millioner kroner på de ældste indbyggere og nedskæringer på omkring 45 millioner indenfor handicapområdet.

Sådan lød nogle af resultaterne af det budgetforlig for 2023, som flertallet af medlemmerne i Slagelse Byråd indgik sidste efterår. Det i forlængelse af, at kommunens økonomi i dén grad var udfordret som følge af et potentielt driftsunderskud på over 300 millioner kroner.

Læs også : Skærer på kernevelfærden – men kommune brænder alligevel formue af på luksusseminar med kendisforedrag

Overfor statsmediet TV2 Øst fortalte Arne Ullum, chefredaktør på NB-Økonomi, i den forbindelse, at en væsentlig del af forklaringen på de meget store økonomiske problemer, skal findes i noget nær jubeloptimistiske budgetlægninger :

– Man har eksempelvis regnet med, at en to-årig kompensation, der er vedtaget i Folketinget, ville fortsætte i 2023. Selvom der står i loven, at den stopper i 2022. Når man begynder at indregne sådan noget med, at man tror, at politikerne på Christiansborg vil vedtage og forlænge en kompensation, som helt eksplicit er aftalt til to år, og også regner den ind for 2023, så vil jeg sige, det svarer til at indregne lottogevinster i sit budget.

Fakturaer fra konferencecenter til Slagelse Kommune

 

Faste gæster i konferencecentrets bar – med forkærlighed for drinks

Et af de områder hvor Slagelse Kommune de seneste år har haft et markant forbrug, kan siges at være i forhold til Kobæk Strand Hotel & Konference A/S. Et konferencecenter beliggende tæt på Skælskær helt ned til kanten af Egestrup Strand, hvorfra der er under en halv times kørsel til rådhuset i Slagelse.

Læs også : Skærer dybt på kernevelfærden : Kommune bruger alligevel 10.258.677 kroner på medarbejdernes deltagelse i motionsløb

Ifølge opgørelser fra Slagelse Kommune lyder den samlede udgift for dets brug af konferencecentret de 5 seneste år på 1.617.966 kroner eksklusiv moms, eller hvad der svarer til lige over 2 millioner kroner inklusiv den statslige afgift. Derved har der ikke kun været luft i budgettet til at sende mange af kommunens embedsmænd og lokalpolitikere på en række forskellige kurser og seminarer, men også givet dem mulighed for eksempelvis at lade dem forsyne sig i konferencecentrets bar.

Læs også : Kommunes svar på skandalesager : Brugte over 300.000 kroner på nyt slogan på blot tre små ord – mens man skar ned på kernevelfærden

Det var eksempelvis tilfældet i forbindelse med en konference, der blev afholdt vinteren 2020. Her blev der drukket 114 drinks, ligesom der også ved flere andre lejligheder er blevet indkøbt større partier af øl og vin.

Fakturaer fra konferencecenter til Slagelse Kommune

 

Slagelse Kommunes opgørelse over de seneste års forbrug hos konferencecenter

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*