Skærer på kernevelfærden – men kommune brænder alligevel formue af på luksusseminar med kendisforedrag

Del artiklen her:

Samtidig med at Aalborg Kommune igen og igen fortæller om økonomiske udfordringer, synes der ikke at være de store begrænsninger, når det handler om at afholde interne kurser hos nordjyderne.

37 millioner kroner.

Så store er de årlige besparelser, som forventes at ramme de aalborgensiske jobcentre den kommende tid, hvis det fremlagte budgetforlag dette efterår bliver vedtaget. Der er dog kun tale om, at det er en del af den samlede spareplan i den nordjyske hovedstad. En sparekniv der også står foran at ramme områder, der typisk omtales som kernevelfærd.

Derfor skulle man måske også tro, at den nordjyske forvaltning ville gå forrest med et godt eksempel, når det handler om at finde besparelser i den daglige drift. Eksempelvis ved at gøre brug af mødelokaler på rådhuset, når der skal afholdes seminarer.

Læs også : Rådmand om forvaltnings mørklægning : Det er fuldstændigt håbløst

Men som det fremgår af fakturaer fra et seminar afholdt sidste efterår, synes dette langt fra at være tilfældet. Det efter at der skete afholdelse af et såkaldt medarbejderseminar om mobilitet og infrastruktur, hvilket skete den 4. – 5. oktober på Comwell Rebild Bakker.

Faktura fra kursussted til Aalborg Kommune

 

Kendisforedrag trak op i den samlede regning

Kursusejendomme på det niveau er sjældent billige, hvilket heller ikke var tilfældet for Aalborg Kommunes besøg i oktober sidste år. Således løb den samlede regning op i 227.683 kroner, hvilket ikke kun skyldtes omgivelserne, men også det generelle forbrug, som embedsmændene havde under seminaret.

Læs også : Kontroversielt advokatfirma scorer – igen – stor kommunal ordre ingen andre kunne byde på

En del af forklaringen på den store regning til skatteyderne var, at Aalborg Kommune fandt det nødvendigt at invitere DR-journalisten Nikolaj Sonne til at holde et oplæg. En deltagelse der medførte en regning på 35.625 kroner, ligesom skatteyderne også fik lov til at betale 5.000 kroner for et foredrag om en bunker i Rold Skov.

Læs også : Ingen andre kunne byde på millionopgave : Gik til advokatfirma bag skandaløs frifindelse af borgmester

Den helt store udgift til By- og Landskabsforvaltningens seminar på Cormwell Rebild Bakker, var dog de de heldagsmøder, der blev bestilt på kursuscentret for de i alt 63 deltagende embedsmænd. Hver af pakkerne stod i omkring 1.400 kroner, således at udgiften for de 63 deltagende embedsmænd for denne del af arrangementet, endte på 89.951 kroner.

Faktura fra kursussted til Aalborg Kommune
Program for Aalborg Kommunes seminar

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*