Kommunaldirektør ansat i 3 år : Scorede gyldent håndtryk på 1.8 millioner kroner på vej ud af døren

Middelfart Kommunes pressefoto af sit rådhus
Del artiklen her:

Det store gyldne håndtryk kom på trods af, at den fynske kommune ellers har haft store økonomiske udfordringer – og de seneste år gennemført en række markante nedskæringer indenfor blandt andet ældreplejen.

– Vi har brug for en anden profil.

Sådan lød det fra flertallet af byrådet i Middelfart Kommune, da det sidste år valgte at skille sig af med Willy Feddersen. Det efter at den fravalgte kommunaldirektør, ellers var blevet ansat blot et par år forinden.

Den gang lød det fra fynboernes politiske top, at Willy Feddersen var det helt perfekte match. Det efter i en årrække at have siddet på direktørstillinger i forskellige andre kommuner, hvor Sønderjylland havde været udgangspunktet.

Læs også : Direktør fyret efter 2 år : Scorer alligevel gyldent håndtryk på 1.3 millioner kroner

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, blev det en dyr affærer for skatteyderne i Middelfart at tage afsked med Willy Feddersen i utide. Det skyldes det gyldne håndtryk, der blev udbetalt i forlængelse af afskedigelsen.

Middelfart Kommunes oplysninger om 2022-lønforholdene for Willy Feddersen

 

Gyldent håndtryk – og omfattende besparelser

Således fremgår det af de fremsendte oplysninger fra Middelfart Kommune, at Willy Feddersen i 2022 havde en samlet indtægt på 2.696.454 kroner. Det på trods af, at hans afskedigelse officielt blev meldt ud i begyndelsen af februar sidste år.

Læs også : Fyret efter rod i økonomien : Scorede alligevel gyldent håndtryk på 1.7 millioner kroner – og nyt kommunaldirektørjob

Det skyldes et gyldent håndtryk på 1.753.852 kroner, hvis størrelse efterhånden må anses for at være standarden indenfor den kommunale sektor, når der sker afskedigelse af en kommunaldirektør. Tommelfingerreglen synes nemlig at være, at den afskedigede modtager et års løn, hvortil ofte kommer et almindeligt opsigelsesvarsel efter Funktionærlovens regler.

Læs også : DR kræver fuld åbenhed hos alle andre – men mørkelægger gyldent håndtryk til fyret dramachef

Tilsyneladende var der tale om en overraskende afskedigelse for Willy Feddersen, som i perioden op til ifølge Fredericiaavisen.dk havde udtrykt stor tilfredshed jobbet som kommunaldirektør i Middelfart Kommune.

Det gyldne håndtryk skal også ses i sammenhæng med, at Middelfart Kommune de seneste år, har set sig nødsaget til at gennemføre en række væsentlige nedskæringer.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Hvornår stopper dette vanvid med offentlige ledere og politikere der forgylder hinanden – både gennem lønninger de aldrig ville kunne kvalificere sig til i det private erhvervsliv og gennem urimeligt gavmilde “gyldne håndtryk”. Når en kommunal leder bliver fyret – med belønning – går de straks videre til det næste kommunale direktørjob. Således kan en direktør i det kommunale nå at blive fyret en 3-4 gange, indtil pensionen ankommer. Den kommunale landsby skal under strengere statslig kontrol – og vil man være rig, må kan søge over i det private, hvor lønnen ikke skal betales af skatteborgerne.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*