Direktør fyret efter 2 år : Scorer alligevel gyldent håndtryk på 1.3 millioner kroner

Norddjurs Kommunes pressefoto af Lars Kirkegaard
Del artiklen her:

Det blev en kortvarig affærer, da Lars Kirkegaard blev ansat som direktør i Norddjurs Kommune – men omvendt blev det en bekostelig en af slagsen for skatteyderne.

De store ord var fremme hos Norddjurs Kommune i de sidste dage inden sommerferien 2019, da kommunen med udgangspunkt i Grenaa, ansatte en ny såkaldt Direktør for Fællesforvaltningen. Det i skikkelse af Lars Kirkegaard, der i en pressemeddelelse blev beskrevet som særdeles velbevandret indenfor forvaltning og økonomistyring.

Ifølge kommunaldirektør Christian Bertelsen, var Lars Kirkegaard derfor den helt rigtige mand, til at stå i spidsen for denne del af rådhuset i Norddjurs :

– Lars har erfaring indenfor en række borgernære områder, økonomi og ledelse. Det bliver værdifuldt, når vi skal arbejde videre med at implementere og forankre fællesforvaltningen i organisationen. Jeg glæder mig til at byde Lars velkommen og blandt andet samarbejde med ham om vores igangværende udviklingsarbejde, som skal føre til et nyt organisations-og ledelseskodeks under overskriften ”Vores Norddjurs”.

Læs også : Lokalbane forgylder direktør : Scorede 1.6 millioner kroner i fratrædelsesgodtgørelse

Men det varede dog ikke længe, inden Lars Kirkegaard igen var fortid i det nordlige Djursland. Således havde han sidste arbejdsdag på rådhuset i slutningen af juni 2021, efter han reelt var blevet fyret. Det med begrundelsen, at det var en anden profil, kommunen var på udkig efter til direktørstillingen.

Norddjurs Kommunes opgørelse over aflønningen af sin direktion i 2021

 

Kortvarig ansættelse ingen hindring for stort gyldent håndtryk

Afskedigelser af direktører indenfor den kommunale verden, er langt fra en billig affærer for skatteyderne. Hvilket heller ikke var tilfældet for Norddjurs Kommune, da den skilte sig af med Lars Kirkegaard.

Læs også : Lille kommune skærer ned på skoler og ældre – men giver direktør fratrædelsesgodtgørelse på 1.368.019 kroner


Således fremgår det af aktindsigter Journalista.dk har opnået fra kommunen, at den i alt måtte af med 1.251.955 kroner i forbindelse med afskedigelsen. Det skyldtes den kontraktsmæssige fratrædelsesgodtgørelse, embedsmanden i henhold til forskellige overenskomster havde krav på – uanset den kortvarige ansættelse.

Læs også : Kommunaldirektør stoppede midt under gigantisk sparerunde – og scorede 1.319.362 kroner i fratrædelsesgodtgørelse

Den markante fratrædelsesgodtgørelse til Lars Kirkegaard skal samtidig ses i lyset af, at Norddjurs Kommune de seneste år har haft store økonomiske problemer. Så store at kommunen med lige under 40.000 indbyggere i 2018 måtte gennemføre meget store besparelser, hvilket i høj grad gik ud over de ældre og syge indbyggere.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Det der med samfundssind forsvandt med Udlændingeloven i 1983. Nu gælder det bare om at rage til sig, inden det glade vanvid stopper

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*