Kommunaldirektør stoppede midt under gigantisk sparerunde – og scorede 1.319.362 kroner i fratrædelsesgodtgørelse

Del artiklen her:

Det blev et særdeles indbringende 2020 for kommunaldirektøren, selv om hendes kommune de seneste år har haft et så markant overforbrug, at det har været nødvendigt i dén grad at spænde den økonomiske livrem ind.

Selv om Skanderborg Kommune typisk omtales som en af Danmarks rigeste grundet placeringen tæt på Aarhus og med et omfattende industriområde, har der den seneste tid været lommesmerter hos østjyderne. Det skyldes et overforbrug, der, hvis ikke kommunen reagerede i efteråret, ville have medført en tom kommunekasse indenfor en særdeles overskuelig årrække.

Derfor besluttede man fra politisk hold, at der de kommende 3 år skal spares 50 millioner kroner om året på den daglige drift. Det gjorde at den socialdemokratisk ledede kommune ville tage et opgør med det, som borgmester Frands Fischer overfor Lokalavisen kaldte for velfærdsblusset.

Læs også : Lille kommune skærer dybt på sine svageste – og giver direktør 1.169.290 kroner i fratrædelsesgodtgørelse

Men det er dog ikke alle i Skanderborg Kommune, som den seneste tid har måttet skrue ned for deres eget velfærdsblus. Forhold der fremgår af aktindsigter, Journalista.dk har opnået hos østjyderne.

Skanderborg Kommunes opgørelse over aflønningen af sin direktør i 2020

 

Højt lønniveau i ellers ifølge eget udsagn økonomisk presset kommune

Således fremgår det af de udleverede opgørelser fra kommunen over 2020-aflønning af dens direktion, at der på trods af besparelserne, var plads til en stor engangsudbetaling. Det til den afgående kommunaldirektør Lisbeth Binderup, hvis åremålskontrakt udløb.

Læs også : Blev overflødig – scorede alligevel 1.1 millioner kroner i fratrædelsesgodtgørelse

Efter 9 års ansættelse som kommunaldirektør, modtog hun således 1.319.362 kroner i fratrædelsesgodtgørelse. Det fra en kommune, der på trods af sine udtalte budgetmæssige problemer, alligevel må anses for at være særdeles fornuftigt kørende i forhold til aflønningen af sine topfolk.

Læs også : Kommunaldirektør fik forlænget sin ansættelse – men scorede samtidig kæmpe fratrædelsesgodtgørelse

Således tjente flere medlemmer af Skanderborg Kommunes direktion i 2020 enten mere eller næsten det samme som statsministeren, da Mette Frederiksens årsløn aktuelt ligger på omkring de 1.6 millioner kroner. Det drejer sig blandt andet om en af kommunens direktør, der i 2020 inklusiv pensionsindbetalinger fra sin arbejdsgiver, kunne sætte 1.637.900 kroner ind på den samlede lønkonto.

Del artiklen her:
5 Comments

 1. Rigtigt, CM. Og fordi DJØF har formået at få et budskab igennem om, at folk med udvidet avislæsereksamen er de mest kompetente ledere, vi kan finde i landet. Velsagtens også fordi dem med en rigtig eksamen påtager sig arbejde med fagligt indhold fremfor at hundse rundt med andre.

 2. @ Kurt Jensen: det er desværre ikke kun i kommunerne, det er i hele centraladministrationen!
  Den er gennemsyret af denne kræft-svulst, kaldet DJØF!
  Hvorfor sker det, det gør det fordi nutidens politikere er nogle KolbøTTer, der er så snotdumme og inkompetente, at de knap selv kan gå på lokum!

  @ CM: DJØF har magten i den slags ansættelser. JA, lige præcis!
  Fordi DJØF´erne lover enhver folkevalgt kolbøtte, en lang og indbringende politiker-karriere resten af livet, de kan trygt lade DJØF´eren tage sig af al det beskidte.
  Men, det koster lige en underskrift på ansættelseskontrakten, som DJØF selv har skrevet.
  Og, det er den suverænt bedste der findes i DK pt.

  Jeg tør vædde 2 kolde fra kassen på, at kommunaldirektøren i Skanderborg Kommune, Lisbeth Binderup, ikke mister en krone på dette samt hun til August 2021 har fået ny ansættelse, et sted i det offentlige Danmark på samme løntrin.
  Uanset Hvad!
  Det samme bliver tilfældet med den bortviste kommunaldirektør i Fredericia, Annemarie Zacho-Broe.
  DEtte penge spild sker igen og igen i Danmark!

  Om en uge er alt dette dysset ned, de statsbetalte MSM skriver ikke mere om det. Djøferne har magten i det offentlige Danmark.

 3. Hvorfor i al verden skal sådanne “genier” have sådanne frartædelsesgodtgørelser ???
  Sådan nogle “højt kvalificerede personer” kan garanteret få job når- og hvor som helst.
  Deres aflønning signalerer jo at de er utrolig dygtige (i hvert fald til at rage til sig)

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*