Statsministeriet under Mette Frederiksens ledelse : Dokumenter eksisterer ikke eller mørklægges

Del artiklen her:

Siden Mette Frederiksens indtog i Statsministeriet har der tegnet sig et billede af et ministerium, som ofte synes at have påfaldende svært ved at finde eller udlevere dokumentation, som tidligere blev fremsendt uden problemer.

Da Mette Frederiksen i 2019 satte sig på magten i Statsministeriet, var det blandt andet på løfter om, at der skulle være gennemskuelighed og ordentlighed i den offentlige forvaltning. Her under også i Statsministeriet, som ville blive garanten for en åben regeringsførelse.

Det efter at Statsministeriet ellers i en årrække havde gået forrest, når det handlede om at overholde svarfrister og udlevere informationer om sit daglige virke. Eksempelvis i forhold til de rejseudgifter, som Mette Frederiksens forgængere havde afholdt på skatteydernes regning.

Læs også : Statsministeriet har fundet ulovlige ordrer om nedslagtning af mink – men nægter at udlevere dem

Men i forbindelse med Lars Løkke Rasmussens afgang fra Statsministeriet, synes der at være sket ændringer i, hvor åben ministeriet er i forhold til sin egen sagsbehandling. Hvilket vi på Journalista.dk senest har oplevet i forhold til historien om, at ministeriet i strid med sine egne regler, beholdt Lars Løkke Rasmussens telefon uden at slette dens indhold.

Derved blev det pludselig muligt for den såkaldte Barnebrudskommission at finde frem til, hvilke sms-beskeder Lars Løkke Rasmussen havde modtaget fra andre højtstående politikere – og hvad der var skrevet i dem.

Oplysninger afgivet af Statsministeriet overfor Journalista.dk

 

Fik produceret gratis video – men dokumentationen er ikke-eksisterende

Samtidig synes man fra Statsministeriets side også at have udviklet en praksis, hvor dokumenter som tidligere blev oprettet og efterfølgende gemt, ikke længere er nogle, man mener at ligge inde med. Det drejer sig eksempelvis om notater om telefonopkald, som Mette Frederiksen foretog til formanden for de danske minkavlere i forbindelse med efterårets nedslagtninger. For på trods af at Mette Frederiksen fortalte formanden at beslutningen om nedslagtningen var truffet, oplyser Statsministeriet overfor Journalista.dk, at der ikke blev nedskrevet nogle former for telefonnotater eller oprettet anden form for dokumentation.

Læs også : Dokumentationen er pist væk : Mette Frederiksen fik gratis produceret PR-video for skattekroner – men Statsministeriet aner ikke hvordan det foregik

Det har heller ikke været tilfældet i forbindelse med de PR-videoer, som Mette Frederiksen har fået produceret gratis af medarbejdere, ansat til at opdatere regeringens officielle hjemmeside, Regeringen.dk. For i den forbindelse har Statsministeriet forklaret Journalista.dk, at man ikke ligger inden med nogle former for kommunikation mellem Socialdemokratiet, som videoen blev produceret for, og medarbejderne hos Regeringen.dk.

Læs også : Dokumentationen er pist væk : Statsministeriet har ingen notater om opkald hvor Mette Frederiksen krævede nedslagtning af mink overfor brancheformand

Desuden synes man fra Statsministeriets side siden Mette Frederiksens indtog, at have udviklet en praksis i forhold til, at potentielt belastende bilag mørklægges. Det blandt andet i forhold til de handlinger og den viden, som statsministeren og hendes embedsmænd havde om lovligheden af nedslagtningen af mink.

Oplysninger afgivet af Statsministeriet overfor Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*