Sygeplejerskerne fik en honningkage – mens cheferne scorede over 2.500.000 kroner i årsløn

Pressefoto fra Region Hovedstaden
Del artiklen her:

Forskellen i aflønning og frynsegoder er til at tage at føle på indenfor regionerne, hvor topcheferne for længst har sikret sig lønninger, sygeplejerskerne kun kan drømme om.

Ved juletid er det mere reglen end undtagelsen, at arbejdsgivere giver en lille ekstra belønning til sine ansatte. Det var eksempelvis også tilfældet i Region Hovedstaden, som julen 2020 gav en lille ekstra påskønnelse til sine medarbejdere, som dog langt fra faldt i god jord.

Nemlig i form af en honningkage, hvor det ikke kun var værdien, der faldt mange sygeplejersker for brystet. Men også at de mente at have gjort sig fortjent til mere, efter at de ifølge eget udsagn i 2020 havde leveret en indsats langt ud over det sædvanlige i forbindelse med coronakrisen.

Læs også : Ekspolitiker ansat af partifæller og sin fars kollegaer : Scorer over 2 millioner kroner om året – og 65.000 kroner mere end forgængeren

Men samtidig med at sygeplejerskerne måtte tage til takke med typisk en overenskomstmæssig løn og honninghjerterne, har der været anderledes god aflønning på regionernes chefgange. Forhold der fremgår af aktindsigter, Journalista.dk har opnået hos landets regioner.

Her er det nemlig mere reglen end undtagelsen, at direktionsmedlemmer har en aflønning på den pæne side af 2 millioner kroner.

Regionernes opgørelser over aflønningen af deres ledelse

 

Hovedstadsdirektør bedst lønnet – nordjyde dårligst

Det drejer sig eksempelvis om ledelsen af Region Hovedstaden, der stod bag uddelingen af honninghjerterne. Her hentede regionsdirektøren Svend Særkær nemlig i 2020 en årsløn på 2.564.952 kroner, når der sker medtagelse af pensionsindbetalinger fra regionen.

Læs også : Mens der spares på patienterne og deres behandling : Sygehus betaler kunstner 6.343.750 kroner for at udsmykke indgangspartiet

Dermed lå Svend Særkær en smule over, hvad hans kollegaer rundt om i landet tjente sidste år. Således blev han efterfulgt af Per Bennetsen, regionsdirektør i Region Sjælland, der sikrede sig en samlet lønpakke på 2.368.630 kroner. Han blev skarpt forfulgt af Pernille Blach Hansen fra Region Midtjylland og Jane Kraglund fra Region Syddanmark, der sidste år tjente henholdsvis 2.349.155 kroner og 2.345.592 kroner.

Læs også : Hospital kører med underskud på næsten en halv milliard kroner i 2019 : Ledelsen scorer alligevel statsministerlønninger – og faste store bonusser

Omvendt var Region Nordjylland den region, der i 2020 aflønnede sin regionsdirektør dårligst. Således måtte Christian Boel tage til takke med 2.203.944 kroner, for at stå i spidsen for administrationen med udgangspunkt i Aalborg.

Regionernes opgørelser over aflønningen af deres ledelse

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Godt gået, Svend. Så har du råd til at give endnu en omgang honningkage til dine medarbejdere. Jeg forstår egentlig godt, man ser skævt til os offentligt ansatte. Til gengæld sover vi nok bedre om natten

  2. Den offentlige sektor er blevet ALT for stor og pampere scorer som sædvanligt langt mere end de nogensinde bliver værd. Vi er næsten nået en arbejdsfordeling der hedder 50/50 og det kommet til at give bagslag af format. Det private arbejdsmarked bløder og lider ufatteligt under covid og den offentlige sektor vokser sig konstant større. Det er en meget uholdbar situation som ikke ser ud til at ændre sig.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*