Ekspolitiker ansat af partifæller og fars kampfæller : Scorer kæmpe lønforhøjelse og tjener nu over 2.3 millioner kroner om året

Pressefoto af Pernille Blach Hansen fra Region Midtjylland
Del artiklen her:

Det har i dén grad udviklet sig til en god forretning for Pernille Blach Hansen, at hun er nået til tops hos Region Midtjylland – hvor hendes far i en årrække var politisk chef.

Det trak store overskrifter tilbage omkring årsskiftet 2018/2019, da Region Midtjylland offentliggjorde, hvem der for fremtiden skulle stå i spidsen for regionens embedsværk. Nemlig Pernille Blach Hansen, som ellers tidligere havde været igennem et noget kaotisk ansættelsesforløb hos Aarhus Kommune.

Det i 2017 hvor Blach Hansen, der tidligere har siddet i Folketinget for Socialdemokratiet, trak sin ansøgning tilbage overfor Aarhus Kommune, hvor hun ellers var blevet ansat som direktør. Hos Venstre mødte det manglende ønske om at blive direktør i Smilets By stor opbakning, da blandt andet byrådsmedlemmet Gert Bjerregaard, overfor Danmarks Radio udtalte, at socialdemokraten formentligt ikke var den rigtige til at stå i spidsen for en del af den administrationen, der havde været igennem en række skandalesager.

Læs også : Ekspolitiker ansat af partifæller og sin fars kollegaer : Scorer over 2 millioner kroner om året – og 65.000 kroner mere end forgængeren

Men omvendt gik det noget nemmere, da Pernille Blach Hansen i slutningen af 2018 søgte og fik stillingen som regionsdirektør i det midtjyske. Her var der således ikke tale om, at hun trak sin ansøgning tilbage – hvorfor hun tiltrådte februar 2019.

2020-lønninger i Region Midtjyllands for dens ledende embedsmænd

 

Stor lønforhøjelse efter kort ansættelse hos Region Midtjylland

Det efter et ansættelsesforløb, som var blevet ledet af formanden for det midtjyske regionsråd, socialdemokraten Anders Kühnau. Kühnau var manden der erstattede Pernille Blach Hansens far, Bent Hansen, da han efter en årrække i spidsen for først Aarhus Amt og efterfølgende Region Midtjylland, gik på pension.

Læs også : Mens der spares på patienterne og deres behandling : Sygehus betaler kunstner 6.343.750 kroner for at udsmykke indgangspartiet

Hvor god en stilling det er Pernille Blach Hansen har sikret sig, fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Region Midtjylland. Således viser de udleverede opgørelser, at Pernille Blach Hansen i 2020 inklusiv pensionsindbetalinger fra regionen, havde en samlet indtjening på 2.349.155 kroner.

Læs også : Hospital kører med underskud på næsten en halv milliard kroner i 2019 : Ledelsen scorer alligevel statsministerlønninger – og faste store bonusser

Dermed har socialdemokraten allerede efter et fuldt ansættelsesår sikret sig en ganske fornuftig lønforhøjelse, da årslønnen ved tiltrædelsen udgjorde 2.267.113 kroner. Således sikrede Pernille Blach Hansen, der byggede sin politiske karriere på et krav om udjævning af indkomstforskellene mellem de rigeste og fattigste danskere, sig i 2020 i forhold til 2019 en lønforhøjelse på 82.042 kroner.

Region Midtjyllands oplysninger om Pernille Blach Hansens tiltrædelsesløn

Del artiklen her:
4 Comments

 1. Nepotisme af værste skuffe, Danmark er efterhånden at sammenligne med Putins Rusland – FØJ!!!

 2. Er det ikke lidt typisk for socialdemokrater? Det er jo bare fælleskassen, den er der jo altid masser af penge i.
  For en rigtig pamper handler det mest om, bare at få sugesnablen helt i bund.
  Det værste er, at jeg tror ikke en gang hun synes der er noget forkert i det!

 3. Pernille Blach Hansen’s far, Bent Hansen, er den personificerede pamper.

  Er det Pernilles evner eller fars forbindelser der har givet hendet jobbet???

  Hvad er det vi i Region Midtjylland skylder Bent Hansen???

 4. Når de højtlønnedes pension overstiger alm. arbejderes årsløn, er der sgu da noget galt !!!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*