Udenrigsministeriets påstod magasin var kæmpe succes med 30.000 abonnementer : Stort set ingen betalte – og kostede skatteyderne millioner

Pressefoto af Udenrigsministeriet
Del artiklen her:

Tidligere på året lukkede Udenrigsministeriet ulandsmagasinet 360 grader, hvilket blev beskrevet som en kæmpe succes. Men den økonomiske virkelighed, syntes dog at være en ganske anden på trods af et beråbt stort antal kunder.

Magasinet 360 grader er måske ikke noget, der siger ret mange ret meget. Men indenfor det danske ulandsmiljø, har det igennem de seneste årtier opbygget en position som et medie, der satte fokus på en række områder indenfor Danidas arbejde.

Tidligere på året besluttede Udenrigsministeriet at lukke ned for magasinet, der for første gang så dagens lys tilbage i 1974. Det skete ifølge ministeriet på trods af, at 360 grader skulle have omkring 30.000 abonnementer. I en pressemeddelelse blev det samtidig forklaret ud fra, at Udenrigsministeriet, som Danida hører under, at ville gentænke hele sin kommunikation :

– Hos Danida er en større gentænkning af kommunikationsindsatser og støtteordninger i gang, og derfor udgives magasinet i sin nuværende form ikke længere. Der er i Udenrigsministeriet etableret et nyt team, som arbejder med denne opgave.Engagementsteamet er forankret i Kontoret for Humanitære indsatser, Civilsamfund og Engagement. Er du abonnent vil du snart modtage nyt om denne udvikling.

Læs også : Direktør fik 335.000 kroner i fratrædelsesgodtgørelse – hvorefter hun blev genansat til sin statsministerløn

På trods af det erklærede store antal abonnementer hos det nu lukkede magasin, er det langt fra noget, skatteyderne har haft glæde af. Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Udenrigsministeriet, at der kun har været meget få indtægter forbundet med læserantallet.

Opgørelser fra Udenrigsministeriet over indtægter i forbindelse med salg af abonnementer til Magasinet 360 grader

 

Erklæret succes kæmpe økonomisk fiasko

Ifølge de fremsendte opgørelser fra Udenrigsministeriet, blev der i perioden mellem 2016 og til magasinets sidste udsendelse i 2020, produceret 23 numre. Hvilket alene har kastet 960.636 kroner af sig i betaling fra abonnementerne.

Læs også : Dyre middage og besøg på værtshuse : Byrådsmedlemmer fra fattig kommune fyrer den af under udenlandsrejser

Det svarer alene til, at der i gennemsnit per nummer af Magasinet 360 grader var abonnementsindtægter på 41.766 kroner. Hvor dårlig en forretning for skatteyderne Magasinet 360 grader har været, fremgår af aktindsigter, Journalista.dk tidligere har opnået hos Udenrigsministeriet. Således fastslog de, at magasinet årligt medførte en regning til skatteyderne på den dyre side af 2 millioner kroner. Hvilket i høj grad skyldtes lønningerne, som blev udbetalt til fast- eller løstansatte journalister.

Læs også : Blev overflødig – scorede alligevel 1.1 millioner kroner i fratrædelsesgodtgørelse

Overfor Journalista.dk oplyser Udenrigsministeriets presseafdeling i en email, at det alene er abonnementer bosat i udlandet, der har betalt for at modtage det nu lukkede blad.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*