Dyre middage og besøg på værtshuse : Byrådsmedlemmer fra fattig kommune fyrer den af under udenlandsrejser

Pressefoto fra Rødovre Kommune
Del artiklen her:

Skatteyderne må i dén grad holde for, når Rødovre Kommunes top rejser på studieture. For når byrådspolitikerne sammen med ledende embedsmænd rejser til udlandet, bliver der sjældent sparet på noget.

Rødovre Kommune

De seneste år har økonomien har haft så store udfordringer i Rødovre Kommune, at det har været nødvendigt at søge om såkaldt Fattigdomshjælp. En økonomisk håndsrækning der gives til de kommuner, der kan dokumentere, at det kniber med at få de økonomiske ender til at mødes.

I 2019 lød denne hjælp til Rødovre Kommune på omkring 20 millioner kroner, hvilket skete på et tidspunkt, hvor den københavnske forstadskommune i dén grad syntes at være blevet ramt af rejsefeber. Således indeholdt budgetforliget for 2020 en post på 2.8 millioner kroner, som skal gå til at kommunens 8. klasser kan komme på besøg i München i det sydlige Tyskland.

Læs også : Borgmester skærer ned hjemme – men bruger 250.000 kroner på udenlandsrejse med havn

En destination skoleeleverne dog langt fra er alene om at have haft fokus på, da også Rødovres byrådspolitikere sammen med ledende embedsmænd, har stået i noget nær kø, for at komme på besøg i München.

Studieture hvor der ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Rødovre Kommune, har været luft i programmet, til at aflægge sene besøg på lokale restauranter og beværtninger.

Oversigt over udgifter og deltagere på studietur for Rødovre Kommune til München

 

Årlig rejsebudget på over 700.000 kroner

De fremsendte bilag til Journalista.dk viser, at Rødovre Kommunes byrådsmedlemmer med deltagelse af ledende embedsmænd alene i 2019, rejste for 732.244 kroner.

Læs også : Rejselysten flåde : Region Hovedstaden har brugt 2.914.120 kroner på studierejser i Sundhedsplatformen – til samme lille amerikanske by

Et budget der ud over München-rejserne blandt andet gav mulighed for at politikere og embedsmænd kunne besøge forskellige destinationer som den italienske badeby Trieste, den sydgrønlandske turistdestination Qaqortoq og den islandske hovedstad Reykjavik. Ligesom den københavnske forstadskommune også lagde vejen forbi Hamborg, hvilket skete i de sidste dage af maj 2019. Det til en tur til 177.501 kroner, som havde deltagelse af fem byrådsmedlemmer og seks embedsmænd.

Læs også : Kommunale busfolk på langfart : Brændte 425.000 kroner af på Canada-rejse

En rejse til den nordtyske storby der samtidig udmærkede sig ved, at der også denne gang var luft i både programmet og budgettet til kulinariske oplevelser. Således besøgte Rødovres delegation den fremtrædende restaurant Café Paris, hvilket medførte en regning på 1.149 euro – svarende til 8.600 kroner.

Ifølge de udleverede bilag, var Rødovre Kommunes udsendte også flittige gæster på andre af Hamborgs restauranter og barer, hvilket blandt andet drejede sig om en kælderbeværtning, cafeer og et brasserie.

Udgiftsbilag fra studietur for Rødovre Kommune til München

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*