Mens kommunen modtager fattigdomshjælp : Byrådsmedlemmerne rejser for over 700.000 kroner på ét år

Rødovre Kommunes pressefoto af borgmester Erik Nielsen
Del artiklen her:

Rødovre Kommune er ifølge udsagn særdeles udfordret på økonomien. Det er dog ikke til at se, når det handler om udenlandsrejser for byrådsmedlemmer og ledende embedsmænd.

Rødovre Kommune

20 millioner kroner.

Så meget sikrede Rødovre Kommune sig, da der i 2019 skete uddeling af den såkaldte Fattigdomshjælp. En økonomisk håndsrækning fra staten, som går til de af landets kommuner, hvor der er størst problemer med at få de økonomisk ender til at mødes. Det for på den måde blandt andet at sikre, at kernevelfærd som drift af skoler og plejehjem undgår væsentlige nedskæringer.

Derfor skulle man måske også tro, at Rødovre Kommunes politiske og administrative top holder igen, når det handler om dets eget forbrug. Eksempelvis i forbindelse med udenlandske studierejser, hvilket dog langt fra synes at være tilfældet.

Læs også : Borgmester skærer ned hjemme – men bruger 250.000 kroner på udenlandsrejse med havn

For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, var Rødovres politiske og administrative top særdeles berejste i 2019. Eksempelvis måtte skatteyderne finde den store pung frem, da turen gik til den norditalienske badeby Trieste.

En by der ifølge Rødovre Kommune er berømmet for sin psykiatri og måden, som områdets psykisk syge behandles på.

Oversigt over rejser foretaget af Rødovre Kommunes byråd i 2019

 

Samlet rejsekonto på 732.244 kroner – alene i 2019

Trieste-turen, som havde deltagelse af fem byrådsmedlemmer og fire embedsmænd, endte med at stå skatteyderne i 120.265 kroner, hvilket langt fra var en udgift, der skilte sig ud i forhold til Rødovre Kommunes andre rejseaktiviter i 2019.

Læs også : Rejselysten flåde : Region Hovedstaden har brugt 2.914.120 kroner på studierejser i Sundhedsplatformen – til samme lille amerikanske by

Således måtte skatteyderne af med 115.829 kroner, da Rødovre Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg i midten af september 2019 besøgte Island, hvor formålet var at studere den såkaldte islandske model, der fokuserer på at nedbringe brugen af alkohol og narkotika blandt de lokale unge.

Læs også : Kommunale busfolk på langfart : Brændte 425.000 kroner af på Canada-rejse

Noget større var regningen dog, da fem medlemmer af Rødovre Kommunes Teknik- og Miljøudvalg sammen med seks embedsmænd i slutningen af maj 2019 rejste til Hamborg. Det for her at studere byudvikling, hvilket medførte en regning til skatteyderne på 177.501 kroner.

Læs også : Turistoplevelser og jazz : Politikere og embedsmænd fyrede den af i New York – brændte kvart million af på studietur

Rejser der var med til at gøre, at den ellers økonomisk udfordrede kommune i 2019 brugte 732.244 kroner på, at byrådsmedlemmer og ledende embedsmænd kunne komme på udenlandske studieture.

Udgiftsbilag i forbindelse med Rødovre Kommunes studieture i 2019

 

Udgiftsbilag i forbindelse med Rødovre Kommunes studieture i 2019

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*