Direktør for korruptionsramt afdeling af Forsvaret fritstillet – kort efter at have scoret kæmpe fratrædelsesgodtgørelse

Del artiklen her:

Forsvarets Ejendomsstyrelse har den seneste tid været ramt af en korruptionsskandale. Det har dog ikke haft nogen negativ indvirkning for den øverst placerede medarbejder, når man ser på hans lønforhold.

Forsvarets Ejendomsstyrelse

I slutningen af 2019 trak det store overskrifter, da Forsvarets Ejendomsstyrelse blev ramt af en større korruptionsskandale. Det efter at der blev rejst tiltale mod en eller flere medarbejdere, der ifølge anklageskriftet ikke kun har modtaget returkommission, men også bevidst overfaktureret en leverandør. Det for efterfølgende selv at få en konto hos leverandøren, hvis indestående kunne bruges til eksempelvis at købe indbo til privaten.

Læs også : Endnu engang : Kommunaldirektør sendt på pension med kæmpe fratrædelsesgodtgørelse

Som en konsekvens af skandalen, foretages der i denne tid en nærmere gennemgang af Forsvarets Ejendomsstyrelse af et såkaldt rejsehold, der er udsendt af Forsvarsministeriet. På samme måde som det også i midten af december blev besluttet, at der i første omgang skulle ske midlertidige udskiftninger på direktionsgangen hos Forsvarets Ejendomsstyrelse.

Hertil kommer ifølge forsvarsminister Trine Bramsen en egentligt gennemgangen af strukturen i Forsvarsministeriet, så lignende problemer undgås i fremtiden.

Lønforhold for Hans Jørgen Høyer under ansættelse hos Forsvarets Ejendomsstyrelse

 

Løn på omkring de 1.5 millioner kroner om året – plus stor bonus

I første omgang medførte Trine Bramsens tilgang til at løse problemerne i Forsvarets Ejendomsstyrelse, at den hidtidige direktør Hans Jørgen Høyer blev fritstillet. En fritstilling der kom kort tid efter, at han ellers havde modtaget en stor bonus for at forlænge sin kontrakt.

Læs også : Pernille Rosenkrantz-Theil fik politisk kampfælle som ny pressechef – efter at forgængeren scorede kæmpe fratrædelsesgodtgørelse og to store bonusser

Det i form af en fratrædelsesgodtgørelse, som kom til udbetaling omkring 5 år efter, at Hans Jørgen Høyer var blevet ansat hos den på daværende tidspunkt nyetablerede Forsvarets Ejendomsstyrelse. Ifølge de udleverede aktindsigter fra styrelsen til Journalista.dk, modtog bureaukraten en fratrædelsesgodtgørelse på 696.276 kroner, da hans åremålsansættelse udløb. En ansættelse der dog blev fornyet, så Hans Jørgen Høyer kunne fortsætte i jobbet som direktør for den skandaleramte Ejendomsstyrelse.

Læs også : Institutleder på Aarhus Universitet fyret efter kæmpe skandale : Modtager alligevel løn på ubestemt tid – og har scoret stor fratrædelsesgodtgørelse

Det i en stilling, hvor han de seneste år fast er blevet aflønnet med omkring 1.5 millioner kroner, når der sker medregning af de pensionsindbetalinger, som Hans Jørgen Høyer har modtaget fra sin arbejdsgiver.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*