Endnu engang : Kommunaldirektør sendt på pension med kæmpe fratrædelsesgodtgørelse

Del artiklen her:

Efter 22 års ansættelse sendte Esbjerg Kommune sin kommunaldirektør på pension, hvilket skete med en stor regning til skatteyderne. De måtte nemlig betale for, at topembedsmanden fik en markant ekstraudbetaling med sig ud af døren.

Esbjerg Kommune

Den 17. maj 2018 var en stor dag for Otto Jespersen, der efter 22 års ansættelse forlod Esbjerg Kommune. Det blev markeret med en stor reception, hvor den afgående topembedsmand blandt andet fortalte, at han ville bruge en del af sit forestående otium på at spille golf forskellige steder i Europa.

En interesse der uden tvivl ikke vil medføre de store økonomiske problemer for Otto Jespersen, hvilket ikke kun skyldes den løn, han de seneste år har oppebåret som Esbjerg Kommunes øverst placerede embedsmand. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, fik han også et gyldent håndtryk med sig ud af døren, da han gik på pension.

Læs også : I 2015 fik kommunaldirektør et gyldent håndtryk på 1.747.656 kroner – i dag scorer han endnu en fratrædelsesgodtgørelse i millionklassen

Vel og mærke et gyldent håndtryk som kom på et tidspunkt, hvor Esbjerg Kommunes økonomi gjorde det nødvendigt at foretage besparelser indenfor områder, der normalt omtales som kernevelfærd.

Lønoplysninger fra Esbjerg Kommune

 

Markant lønstigning til efterfølger

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Esbjerg Kommune, var der alligevel luft i budgettet til, at Otto Jespersen kunne forlade den vestjyske kommune som en holden mand.

Læs også : Byrådsmedlem fyret med gyldent håndtryk – efter at have tjent 700.000 kroner om året som leder af en kommunal ungdomscafé

Således modtog han i forbindelse med sin pensionering en fratrædelsesgodtgørelse, der stod skatteyderne i 901.745 kroner. En udbetaling der kom oven i den almindelige løn, som Otto Jespersen modtog under sin tid som kommunaldirektør. Andre aktindsigter opnået af Journalista.dk hos vestjyderne viser, at den de seneste år inklusiv pensionsindbetalinger fra Esbjerg Kommune, har ligget på omkring 1.8 millioner kroner årligt.

Læs også : Byrådsmedlem efter indgået aftale om modtagelsen af hemmeligt gyldent håndtryk : Jeg går ellers ikke ind for gyldne håndtryk

Efter Otto Jespersen afsked med Esbjerg Kommune, var det dog ikke slut med de markante lønudbetalinger. Således modtog hans efterfølger i 2018 en årsløn på 2.167.385 kroner, hvilket gør hende til en af Danmarks absolut højest lønnede kommunale embedsmænd.

Del artiklen her:
1 Comment

 1. “Åh-jo jeg betaler min skat med glæde”
  Sådan siger “die dumme Dänen”.
  Totalt virkeligheds forladte! Skyklapper og Tunnelsyn!
  OG Djøferne! de har kronede dage, de tager RØVEN på “Die dumme dänen”
  Igen & Igen & Igen, de griner højlydt hele Vejen hen til Banken, hjem igen og ud på golfbanen.
  Intet under at der ikke er råd Minimums Normeringer i vores BørneInstitutioner, at vores gamle kan få et ordentlig måltid mad eller et varmt bad, at vores Handicappede kan få lidt støtte til at leve næsten “normalt” liv.
  Danske skatteydere betaler verdens højeste skatter&afgifter, mens de piskes rundt i rottehjulet, OG djøferne har specialiseret sig i at rage til sig af alle disse tvangs inddrevne midler! for de er jo penge NOK!
  “Die dumme Dänen” fatter ikke bjælde! IDIOTER!
  P.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*