Pernille Rosenkrantz-Theil fik politisk kampfælle som ny pressechef – efter at forgængeren scorede kæmpe fratrædelsesgodtgørelse og to store bonusser

Børne- og ungeministeriets pressefoto af Pernille Rosenkrantz-Theil v/Les Kaner
Del artiklen her:

Mette Frederiksens regering har ansat en række pressechefer med det til fælles, at de har åbenlyse forbindelser til enten Socialdemokratiet eller ministrene. Det gælder også for Pernille Rosenkrantz-Theils nye pressechef, der lige som hende har været en del af Rebel.

Pernille Rosentkrantz-Theil Thomas Bro Sæhl

Siden Mette Frederiksens ministre rykkede ind i regeringskontorerne i sommer, har der været markante nyansættelser af pressechefer, som har haft åbenlyse forbindelser til enten Socialdemokratiet eller ministrene, som de er ansat til at betjene.

Det drejer sig blandt andet om Børne- og ungeministeren Pernille Rosentkrantz-Theil, som blandt sine embedsmænd tæller Thomas Bro Sæhl. De to har begge en fortid indenfor organisationen Rebel, der tilhører den absolutte venstrefløj. På samme måde som Thomas Bro Sæhl tidligere har arbejdet som spindoktor for den nuværende social- og indenrigsminister Astrid Krag, der ligesom Pernille Rosentkrantz-Theil er socialdemokrat.

Læs også : Socialdemokrater ansat i hobetal som pressechefer for socialdemokratiske ministre – nu skal Jeppe Kofod og Rasmus Prehn også have deres

Ansættelsen af Thomas Bro Sæhl er ikke kun markant grundet hans åbenlyse forbindelse til både sin politiske chef og hendes parti, men også fordi forgængeren i jobbet både fik en stor fratrædelsesgodtgørelse og flere bonusser med sig ud af døren.

Forhold der fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Børne- og ungeministeriet.

Lønoplysninger for Thomas Bro Sæhls forgænger

 

Forgænger fik ekstra 632.112 kroner med sig ud af døren

Ifølge de fremsendte oplysninger kan Thomas Bro Sæhl, som under sin tid hos Rebel blandt andet kæmpede for at fratage det bedre borgerskab en række privilegier og overtage deres produktionsmidler, se frem til en årsløn på 684.848 kroner. Her til kommer så pensionsindbetalinger fra Børne- og ungeministeriet på 123.272 kroner årligt, hvilket medfører, at den tidligere ekstremt venstreorienterede kan se frem til en årlig indtjening fra jobbet som pressechef på 808.120 kroner – eller hvad der svarer til en månedsløn på 67.343 kroner.

Læs også : Dan Jørgensens partifælle ansat som pressechef – til en langt højere løn end forgængeren

Hvilket dog er over 12.000 kroner mindre om måneden, end hvad Thomas Bro Sæhls forgænger i jobbet, Rasmus Holm Thomsen, modtog fra Børne- og ungeministeriet. Frem til sin fratræden dette efterår, modtog han en månedsløn på 67.930 kroner, hvortil kom pensionsindbetalinger fra arbejdsgiveren på 12.125 kroner – eller i alt 79.762 kroner.

Læs også : Dan Jørgensens nye pressechef hadede højtlønnede – nu tjener hun selv lige under 1 million kroner om året

Samtidig fremgår det af oplysningerne fra Børne- og ungeministeriet, at Rasmus Holm Thomsen i sin sidste tid hos ministeriet, modtog en række udbetalinger oven i den almindelige løn på i alt 632.112 kroner. Den største udbetaling var en godtgørelse på 543.442 kroner, som kom til udbetaling i forbindelse med fratrædelsen i oktober, ligesom der også blev udbetalt andre såkaldte engangsvederlag på 35.000 kroner og 53.670 kroner kort før, at Rasmus Holm Thomsen skiftede til et nyt arbejde hos Advokatsamfundet.

Lønoplysninger for Thomas Bro Sæhl i jobbet som pressechef for Pernille Rosentkrantz-Theil

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Djøferne har fat i den lange ende! de svage kolbøtter er dovne og kan ikke klare sig uden en DJØF eller 2, nogen 3!
    der er penge nok, vi er rige lad os være dumme!
    P.

  2. Mettes regering, socialister, når de er værst. Ren korruption med alle de “vennetjenester” som ansættes hos ministrene med tårnhøje lønninger, BETALT AF SKATTESLAVERNE.

    OG METTE FORSTÅR IKKE, HVORFOR POLITIKERLEDEN “EKSPLODERER” Jeg brækker mig???

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*