Medlem af Klimarådet går fra fly til fly : Fløj tre dage i træk til tre forskellige destinationer

Klimarådets pressefoto af Jørgen Elmeskov
Del artiklen her:

Rigsstatistiker Jørgen Elmeskov er en meget flittig gæst i Kastrup Lufthavn. Det på trods af, at han som medlem af Klimarådet kræver, at danskerne skal flyve langt mindre, end hvad tilfældet er i dag.

Jørgen Elmeskov Klimarådet

Miljødebatten fylder meget i disse år, og i en central position som førende eksperter, står Klimarådet. En offentligt finansieret organisation, som blandt andet har til opgave at rådgive den siddende regering om, hvilke transportformer danskerne for fremtiden skal gøre brug af.

Et fast mantra fra Klimarådet er, at der af miljømæssige hensyn skal ske afgørende nedbringelser af den CO2-udledning, der kommer fra flyvning.

Det var eksempelvis også konklusionen, da Klimarådet tidligere på måneden offentliggjorde en rapport, der netop indstillede til politikerne, at det var nødvendigt at nedbringe danskernes flyvninger. Et krav der dog kommer i forlængelse af, at flere af Klimarådets egne medlemmer i dén grad må siges at være storforbrugere af netop af netop fly.

Læs også : Alternativ-profil havde ifølge eget udsagn næsten ikke fløjet i årevis – tog alligevel flyet 16 gange på 9 måneder

Det drejer sig blandt andet om Jørgen Elmeskov, der til dagligt arbejder som øverst placerede embedsmand hos Danmarks Statistik. Således har Journalista.dk på baggrund af aktindsigter fra Danmarks Statistik kunnet afsløre, at Rigsstatistikeren igennem blot 4 år foretog 69 flyvninger.

Samtidig fremgår det af en email fra en ansat hos Danmarks Statistik, hvor stor en forbruger af fly Jørgen Elmeskov er på skatteydernes regning.

Email fra medarbejder hos Danmarks Statistik

 

Tilsidesatte anbefalingerne fra Klimarådet for at flyve til Rønne

Således skriver hun den 19. juni 2018 til en anden medarbejder hos Danmarks Statistik blandt andet :

– Da han (Jørgen Elmeskov, red.) kom hjem fra Armenien om onsdagen, skulle (han) til Oslo torsdag og videre til Bornholm fredag.

Læs også : Fly- og taxaglad Alternativ-kandidat nægter at forholde sig til sit eget CO2-forbrug – ville ellers tæske synderne

Referencen til Bornholm skyldes, at Jørgen Elmeskov lagde vejen forbi 2018-udgaven af Folkemødet. Det skete med fly på trods af, at der også fra København til Bornholm er andre og mere miljøvenlige offentlige transportformer, da det både er muligt at tage bussen og toget til Ystad i Sverige, hvorfra der er færgeforbindelse til Rønne.

Læs også : Venstrefløjens partikontorer renset for udlændinge : Ansætter stort set kun etniske danskere

Alligevel valgte Jørgen Elmeskov at tage flyet til Folkemødet, selv om han kunne have fulgt anbefalingerne fra Klimarådet og i stedet eksempelvis at have taget toget til Ystad og færgen herfra til Bornholm.

Rejsebilag for Jørgen Elmeskov

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*