Medlem af Klimarådet kræver at danskerne skal udlede mindre CO2 : Flyver selv 69 gange på 4 år

Klimarådets pressefoto af Jørgen Elmeskov
Del artiklen her:

Spørger man medlemmet af Klimarådet Jørgen Elmeskov, skal danskerne nedbringe deres CO2-udledninger ved blandt andet at flyve mindre. Spørger man omvendt Jørgen Elmerskov i forbindelse med hans arbejde som Rigsstatistiker hos Danmarks Statistik, gælder der tilsyneladende helt andre krav.

Jørgen Elmeskov Klimarådet

Blandt rådgiverne til den siddende regering i forhold til miljøspørgsmål er Klimarådet, som blandt andet tages med på råd, når det handler om, hvilke fremtidige transportformer danskerne skal gøre brug af.

Fra Klimarådet lyder svaret næsten per automatik, at danskerne i afgørende grad skal nedbringe antallet af flyrejser.

Læs også : Fly- og taxaglad Alternativ-kandidat nægter at forholde sig til sit eget CO2-forbrug – ville ellers tæske synderne

Således lød det blandt andet fra Klimarådets formand, Peter Møllgaard, i forbindelse med offentliggørelsen af en rapport tidligere på måneden, at flyvning var særdeles skadeligt for miljøet :

– Der er behov for at nedbringe udledningerne af drivhusgasser fra flyvningen, og derfor bør vi se nærmere på mulighederne for regulering. Danmark kan med fordel indføre en afgift på flyrejser, der i første omgang kan medvirke til at lægge låg på efterspørgslen efter flyrejser og på sigt tilskynde flyselskaberne til en mere klimavenlig form for flyvning

Læs også : Alternativ-profil havde ifølge eget udsagn næsten ikke fløjet i årevis – tog alligevel flyet 16 gange på 9 måneder

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, er det dog langt fra en tilgang til flyvninger, som aktivt bakkes op af alle rådets medlemmer. Det drejer sig blandt andet om Jørgen Elmeskov, når det handler om de flyrejser, han udfører som øverst placerede embedsmand hos Danmarks Statistik – hvilket fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk.

Rejsebilag for Jørgen Elmeskov

 

Kina og Sydafrika destinationer for erklæret miljøforkæmper

Således viser de fremsendte bilag, at Jørgen Elmeskov alene i årene 2015 til og med 2018 foretog 69 returflyvninger. Eller hvad der svarer til, at statistikeren foretog en returflyvning med udgangspunkt i Kastrup Lufthavn i gennemsnit lige under 1½ gang om måneden.

Læs også : Venstrefløjens partikontorer renset for udlændinge : Ansætter stort set kun etniske danskere

Blandt Jørgen Elmeskovs faste destinationer er Oslo, som han i i 2015 besøgte 7 gange, mens det i 2016, 2017 og 2018 drejede sig om henholdsvis 2, 7 og 8 gange. Samtidig har den ellers flyforskrækkede Jørgen Elmeskov også gerne hoppet på et fly, når det har drejet sig om besøg i mere eksotiske destinationer.

Eksempelvis Beijing i 2015, Cape Town i 2017 og Yerevan i 2018, uanset at specielt destinationerne i Fjernøsten og Sydafrika, ligger mange tusinde kilometer fra Rigsstatistikerens trafikale udgangspunkt i Kastrup Lufthavn.

Rejsebilag for Jørgen Elmeskov

Del artiklen her:
1 Trackback / Pingback

  1. Medlem af Klimarådet lider ikke af flyskam ! | NYT

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*