Dyre ord : Mette Frederiksens taler koster skatteyderne 900.000 kroner om året

Del artiklen her:

Det at skrive Mette Frederiksens taler, er åbenbart ikke noget, som man bare lige gør.

Statsministeriet Mette Frederiksen

I lighed med hvad der kendes fra amerikansk politik, skriver danske ministre ikke længere deres egne taler selv. I stedet er det lagt i hænderne på embedsmænd, som eksempelvis står bag de taler, deres politiske chefer holder i forskellige parlamentariske sammenhænge.

Opgaver af denne type blev tidligere udført af sekretærer, hvilket dog langt fra længere er tilfældet. Eksempelvis ikke i Statsministeriet, hvor arbejdet udføres af Anita Furus. Ved siden af jobbet som taleskriver for Mette Frederiksen, har Anita Furus også været i stand til at stable en succesfuld forfatterkarriere på benene. Således udsendte hun i 2017 bogen ”Mit halve liv”, der omhandlede en forældreløs, jødiske piges kamp for at finde sin egen plads i livet. En udgivelse bygget på Anita Furus farmors liv, hvilket indbragte Bogforums debutantpris på 50.000 kroner.

Læs også : Socialdemokrater ansat i hobetal som pressechefer for socialdemokratiske ministre – nu skal Jeppe Kofod og Rasmus Prehn også have deres

En udbetaling der ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Statsministeriet, dog kun er lidt over det halve af, hvad Anita Furus aflønnes med hver måned som embedsmand.

Udtalelse fra Statsministeriet om lønforholdene for Mette Frederiksens taleskriver

 

Taleskriver tjener langt mere end Folketingsmedlemmer

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Statsministeriet, at det hvert år i runde tal koster skatteyderne 900.000 kroner at have Anita Furus ansat til at skrive Mette Frederiksens taler.

Læs også : Dan Jørgensens partifælle ansat som pressechef – til en langt højere løn end forgængeren

I en email til Journalista.dk opstiller Statsministeriet samtidig, hvordan Anita Furus løn er udregnet :

– Statsministeriet kan på denne baggrund oplyse, at Anita Furus basisløn pr. 1. oktober 2019 udgør i alt 530.970,96 kr. Dertil kommer et kvalifikationstillæg på 224.490,24 kroner. I alt samlet årsløn på 755.461,20 kr., eksklusiv pension. Hertil kommer et samlet pensions bidrag på 129.183,87 kr. (17,1 procent af lønnen i henhold til den overenskomstaftalte sats). Den samlede løn inklusiv pension bliver hermed 884.645,07 kroner årligt.

Læs også : Dan Jørgensens nye pressechef hadede højtlønnede – nu tjener hun selv lige under 1 million kroner om året

Det gør at Mette Frederiksens taleskriver, tjener væsentligt mere end Folketingsmedlemmer. Selv hvis der sker medtagelse af Folketingsmedlemmernes forskellige omkostningstillæg, ligger de alene med en årlig indtjening på 824.912 kroner.

Del artiklen her:
3 Comments

 1. Jamen, Sørensen! der er jo penge nok! “die dumme dänen” æææælsker at betale verdens højeste skatter&afgifter!
  Og derfor stemmer de igen&igen, på de samme kolbøtter på hoppeborgen, der alle er fulde af løgn& socialister, på nær NB!
  Mette Fusk har snedigt gjort et kup, med sine gamle sosse-kammerater fra ungdoms årene.
  “die dumme dänen” har ikke fattet en skid, nu får vi en 4-års periode med stilstand(i bedste fald), trods stigende skatter& afgifter, der kommer måske en god løsning i 2025, hendes kumpaner vil end ikke tale medierne (kun hvis det er i DR´s Bøsseshov).
  Den sociale-velfærd/service bliver forringet for etniske danskere, mens præmie-indvandrerne for i pose&sæk.
  “die dumme dänen” graver med glæde deres egen grav! Hvorfor?
  P.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*