Kommunale busfolk på langfart : Brændte 425.000 kroner af på Canada-rejse

Del artiklen her:

Hos kommunale Sydtrafik er de storforbruger af dyre udenlandsrejser. Det var også tilfældet i 2017, hvor turen gik til canadiske Montreal.

Sydtrafik

– Vi kører for dig.

Sådan lyder slogannet for Sydtrafik, der har sin base i Vejen. Et selskab ejet i fællesskab af de jyske kommuner i Region Syddanmark, hvilket i alt vil sige 12 kommuner anført af hovedbyerne i Trekantsområdet Vejle, Kolding og Fredericia. Dog således at det som sådan ikke er Sydtrafik selv, der står for at drive rutenetværket i denne sydlige del af Jylland. I stedet er ruterne lagt ud i udbud, så det er muligt for eksempelvis små og mellemstore lokale transportvirksomheder, på den måde at byde ind på opgaverne.

Læs også : Eksotisk luxus standarden for offentligt busselskab

Dermed skulle man måske også tro, at det ville være begrænset, hvor mange iøjnefaldende udenlandsrejser, som man fra Sydtrafiks side foretager. Men aktindsigter opnået af Journalista.dk hos selskabet viser, at det langt fra må anses for at være tilfældet. Ikke kun fordi de kommunale busfolk tidligere på skatteydernes regning har besøgt blant andet Dubai, men også fordi rejsekufferten i dén grad også må siges at have været fremme i 2018.

Sydtrafiks oversigt over udgifter til rejse til Montreal i 2017

 

Markant deltagelse på canadisk messe

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, deltog 16 personer på turen til den canadiske storby. Det i forbindelse med afholdelsen af messen og konferencen Advancing Public Transport, der løb af stablen i maj 2017. Det var meningen af turen skulle have haft deltagelse af 19, men grundet et par sene afbud, var der kun 16 med i flyveren til Canada.

Læs også : Sydtrafik hyrede eksternt busselskab til studieture

En repræsentation af embedsmænd og politiske chefer i form af bestyrelsesmedlemmer, der også kunne aflæses på rejsebudgettet. Således måtte de jyske skatteydere af med 141.096 kroner alene for flybilletterne, ligesom det var endnu dyrere at få busfolkene med ind til messen. Hvert adgangskort til Advancing Public Transport stod i 9.495 kroner, hvorfor denne del af rejsen medførte en udgift på 180.408 kroner.

Læs også : Offentligt busselskab brænder formuer af på udenlandsrejser

Her til kom så blandt andet hotelregninger på 89.508 kroner, som var en medvirkende årsag til at skatteydernes samlede regning for udflugten til Canada løb op i 427.224 kroner.

Udgifter i forbindelse med rejse og ophold under tur til Montreal i 2017

Del artiklen her:
1 Comment

  1. I fattige U-lande tager de korrupte ledere udlandshjælpen til eget luxuxforbrug. det ved de fleste. I Danmark kalder man det ” Studieture” til politikkere og medtager nogle embedsmænd, der finder emne. Jo det er mest kun mænd der rejser. Hvorfor????

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*