Milliarderne fosser ud – men hele Skats topledelse scorede alligevel kæmpe bonusser i 2017

Del artiklen her:

Skat har de seneste år været præget af en lang række skandaler. Det har dog ikke ændret på, at topledelsen sikrede sig store bonusser i 2017.

– Merete Agergaard bliver ny direktør i Skattestyrelsen, der får hovedsæde i København. Styrelsen forventes bemandet med ca. 3.300-3.500 medarbejdere og bliver den største styrelse i den nye skatteforvaltning. Merete Agergaard har siden august 2016 været konstitueret direktør i SKAT. Før hun kom til SKAT, var hun direktør i Arbejdsskadestyrelsen, ligesom hun har en fortid i Beskæftigelsesministeriet og Miljøministeriet.

Sådan lød en del af den pressemeddelelse som Skat udsendte efteråret 2017 i forbindelse med, at Merete Agergaard var blevet fastansat som den øverste chef for Skats omkring 6.000 medarbejdere. Det for at være kvinden, der skulle rydde op i Skat efter de seneste års skandaler – anført af tvivlsomme udbetalinger af milliarder af kroner i udbytteskat.

Læs også : Fik gratis billetter til Rammstein-koncert : Tidligere skatteminister nægter at svare på om han betaler skat af værdien

Umiddelbart skulle man måske derfor tro, at Skat ville holde igen med at udbetale store bonusser til sine topchefer, som har haft det overordnede ansvar for kombinationen af dårlig ledelse og skandalesager.

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Skat, har dette langt fra været tilfældet.

Oversigt over lønninger og bonusser til Skats chefer i 2017

 

Millionlønninger tilsat store bonusser til Skats topfolk

Således fremgår det af de fremsendte bilag til Journalista.dk, at der også i 2017 var en egentlig lønfest blandt Skats ledende embedsmænd. Både i forhold til de faste lønninger, men også de opnåede bonusser.

Læs også : Borgmestre, byrådsmedlemmer og embedsmænd slog sig løs til Folkemødet med frådsemiddag – betalt af skatteyderne

Det drejede sig eksempelvis om Merete Agergaard, der i 2017 inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger havde en løn på 1.780.779 kroner. Hertil kom så en ikke nærmere forklaret bonus på 100.000 kroner, så hun i 2017 i alt sikrede sig 1.880.779 kroner. Samme bonus blev i 2017 udbetalt til Karin Bergen, der derved nåede op på løn- og pensionsbetalinger fra Skat på 1.614.388 kroner.

Læs også : Filmfolk forsøgte at skjule kæmpe forbrug af vin, øl og champagne under sydens sol på skatteydernes regning

Bonusser på mindst 90.000 kroner blev i 2017 også udbetalt til Skats andre direktionsmedlemmer Jim Sørensen, Lizzi Krarup Jakobsen, Winnie Jensen, Anders Holbøll og Claus Middelboe Andersen. Det selv om at de alle i forvejen havde lønninger, som lå over 1.000.000 kroner.

Oversigt over lønninger og bonusser til Skats chefer i 2017

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*