Hos Aarhus Letbane tjener embedsmændene i gennemsnit 1.176.633 kroner – i Odense må kollegaerne nøjes med 739.682 kroner

Del artiklen her:

At være ansat på et kommunalt projekt som etableringen af letbaner, er en ganske indbringende forretning. Selv for de ansatte hos Odense Letbane, som lønmæssigt er meget langt efter kollegaerne i Aarhus.

Aarhus Letbane Odense Letbane

1.176.633 kroner. Så meget tjente medarbejderne hos Aarhus Letbane i gennemsnit for den arbejdsindsats de udførte i 2017, hvis der sker fradrag for elever, praktikanter og medarbejdere, der ikke var ansat på det skatteyderfinansierede projekt hele året. En aflønning der ikke kun blev opnået, fordi en lang række medarbejdere tjente et godt stykke over millionen i grundløn. Men også fordi man fra Aarhus Kommunes side var særdeles rundhåndede, når det handler om tildelingen af bonusser. Således sikrede mange af projektets embedsmænd sig bonusser på langt over millionen, hvilket gjorde at de for deres arbejdsindsats i 2017 inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, opnåede en indtjening på den særdeles gode side af 2 millioner kroner.

Læs også : Reel gennemsnitlig årslønning hos Aarhus Letbane i 2017 : 1.176.633 kroner – selv sekretæren tjente over 800.000 kroner

Overfor Journalista.dk har man fra Aarhus Letbanes side tidligere forklaret, at de meget høje lønninger blandt andet skal ses i sammenhæng med den usikkerhed, der tilsyneladende har været i ansættelserne. Det skyldes ifølge letbanen, at der for en række medarbejderes side har været tale om stillinger, som kun har været garanteret i nogle få år – hvorfor de som modvægt modtog en ekstra udbetaling i form af det, der for mange af embedsmændene svarede til et års løn.

Oversigt over lønninger udbetalt til medarbejderne hos Odense Letbane

 

Gennemsnitsløn langt over millionen i Aarhus

Men ifølge opnåede aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Aarhus Letbanes kollegaer i Odense, må de i dén grad siges at have taget sig godt betalt af de østjyske skatteydere. For deres gennemsnitslønninger ligger nemlig i runde tal 430.000 kroner over, hvad der betales for de formodede samme ydelser i HC Andersens hjemby. Det skyldes at fynboernes gennemsnitlige lønninger i 2017 inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger og eventuelle ekstraudbetalinger, stod skatteyderne i 739.682 kroner, mens aarhusianerne for arbejdsindsatsen i 2017 gennemsnitligt satte 1.176.633 kroner ind på lønkontoen.

Læs også : Aarhus Letbanes har et underskud på 706.914.000 kroner : Økonomidirektøren scorer alligevel bonus på langt over millionen

En del af forklaringen skal findes i, at man i Aarhus indenfor de seneste år har udbetalt meget store bonusser til sine medarbejdere. For arbejdsindsatsen i 2017 drejer det sig om 17 embedsmænd på det aarhusianske letbaneprojekt, som kunne sætte en ekstra indbetaling ind på kontoen ud over den normale løn. Det drejede sig eksempelvis om den nu tidligere direktør for projektet, Claus Rehfeld Moshøj, der på den måde sikrede sig en ekstraudbetaling på 1.391.372 kroner, projektchefen Jens Michael Tofts bonus lød på 1.309.530 kroner, ligesom anlægschefen Jørgen Hansen ud over sin almindelige løn opnåede 1.264.887 kroner.

Oversigt over lønninger udbetalt til medarbejderne hos Aarhus Letbane

 

Offentlige projekter næsten uden menige medarbejdere

Samtidig har det også spillet ind på den store lønforskel mellem de på mange måder identiske projekter i Aarhus og Odense, at de almindelige lønninger i Smilets By har ligget langt over, hvad der er blevet udbetalt i Odense. Det kan blandt andet ses ved, at 6 af Aarhus Letbanes medarbejdere i 2017 inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, tjente over millionen i grundløn.

Læs også : Efter måneders tovtrækkeri : Aarhus Letbane oplyser hvilke medarbejdere der har scoret millionbonusserne hos det skandaleramte projekt – selv sekretæren sikrede sig 239.934 kroner

Begge projekter har dog det til fælles, at de næsten ikke har menige medarbejdere. Hos Odense Letbane var der i 2017 31 medarbejdere, hvoraf det kun var 6, der havde rang af administrativt personale. De resterende var enten direktører, chefer, projektledere eller specialister. I Aarhus beskæftigede man i 2017 1 direktør, 7 projektchefer, 10 projektledere, 12 administrative medarbejdere og 4 elever/praktikanter.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*