Eksotisk luxus standarden for offentligt busselskab

Del artiklen her:

Når Sydtrafik sælger sig selv, sker det blandt andet med fokus på billige billetter. Samme sparsommelighed gælder dog ikke for det offentlige busselskabs bestyrelse, når det tager på udenlandske studierejser eller holder møder i Danmark.

– Kikkerten er indstillet på arbejdsplads-pendlere, når Sydtrafik nu skyder er stor pendler-kampagne i gang. Budskabet er enkelt. Lad bilen stå og tag bussen – der er tusindvis af kroner at spare.

Sådan lød det fra Sydtrafik i januar 2015 i en pressemeddelelse, hvor det offentligt ejede busselskab slog på økonomien, som en væsentlig årsag til at købe busbilletter. Ligesom det også i anden sammenhæng har slået på, at det ikke er priserne på busbilletter som vælter budgettet.

Helt samme fokus på lave omkostninger, synes dog ikke at gælde for Sydtrafiks bestyrelse. Det fremgår af en række aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i dens forbrug igennem de 5 seneste regnskabsår.

Det eksempelvis både når bestyrelsen med ledende medarbejdere rejser på studietur til udlandet, og når mødeaktiviteten henlægges til lokale hoteller.

 

Luksus-hotel i Dubai – og dyre møder i Nørre Nebel

Således måtte skatteyderne have den store pung fremme, da Sydtrafiks bestyrelse og ledende medarbejdere i 2011 lagde vejen forbi Dubai. Det i forbindelse med en konference om, hvordan fremtidens offentlig transport indrettes bedst muligt.

Indretningen på Sydtrafiks hotel i Dubai, var der bestemt ikke noget at klage over. Overnatningerne for den store delegation af bestyrelsesmedlemmer og ledende medarbejdere, skete på det 4-stjernede luxus-hotel Capitol Hotel. Dubai-turen bød også på et besøg i det 555 meter høje Burj Khalifa Sky, hvilket alt sammen var medvirkende til, at skatteyderne alt i alt måtte punge ud med 238.954 kr.

Det har heller ikke været en billig oplevelse for dem, når Sydtrafiks bestyrelse har henlagt bestyrelsesmøderne til Danmark. Det offentlige busselskabs bestyrelse holder ofte til på Nymindegab Kro, hvilket eksempelvis også var tilfældet i 2011 – samme år, som bestyrelsen også rejste til Dubai. Opholdet på Nymindegab Kro kostede 40.284,25 kroner, hvoraf det kun var 16.172 kroner, som gik til overnatning på Vesterhavs-hotellet.

Det gav omvendt mulighed for, at busselskabets ledelse kunne gå i baren – for her blandt andet at sætte 21 flasker vin, 12 ekstra glas vin, 1 flaske portvin, 16 store øl, 9 almindelige øl, 8 rom og 1 cognac til livs.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Enten er der ganske få mennesker der læser denne artikel, eller også tror folk ikke på artiklen, eller også er de ligeglade, eller også så gider de ikke kommentere, måske fordi de godt ved at det IKKE hjælper. Vores offentlige system er ved at blive kvalt i kontrol, mistillid og grådighed – klamt. Der er vist kun en ting at gøre, smid samtlige vore politikere på porten ved de næste valg, få lavet valg lovene om, så levebrødspolitikere ikke kan eksistere. Og lad os affinde os med at vore offentligt ansatte ledere, måske IKKE skal hyres blandt de højest betalte ledelsestyper, men “blot” imellem almindelige mennesker, der gerne vil gøre en indsats for det fælles.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*