Region Hovedstaden bruger millioner på EM i fodbold – men kun regionsrådsformanden får noget for pengene

Del artiklen her:

Til sommer ruller EM-fodbolden i København, hvor Region Hovedstaden er blandt de store sponsorer. Men det eneste regionen direkte får retur i forbindelse med det store arrangement er billetterne, som er reserveret til regionsrådsformanden.

Region Hovedstaden Euro 2020

Når EM i fodbold løber af stablen til sommer, vil flere af kampene som et særsyn blive spillet i Parken i København. Det i forlængelse af at det europæiske fodboldforbund UEFA har besluttet, at værtsskabet for den kommende slutrunde skal deles mellem en række lande – herunder Danmark.

Men selv om sportsarrangementer på dette niveau medfører stor opmærksom inden- og udenfor landets grænser, er det sjældent noget, der samlet set medfører de store indtægter.

Det bliver tilsyneladende også tilfældet for de EM-kampe, der bliver spillet i Danmark. I hvert fald har DBU hentet væsentlige økonomiske tilskud hos en række offentlige myndigheder og organisationer, hvilket blandt andet drejer sig om Region Hovedstaden. Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos regionen, har den været således været særdeles rundhåndet med skatteydernes penge, når det handler om at støtte de forestående kampe.

Læs også : Flere hundrede tusinde kroner brændt af på lysende bogstaver : Alternativ branding i Randers

Omvendt fremgår det af svarene fra Region Hovedstaden at det er noget begrænset, hvad den reelt får retur fra DBU og UEFA – ud over at kampene bliver spillet på et stadion indenfor regionens område.

Bevilling fra Region Hovedstaden i forbindelse med EM i fodbold i København

 

3.900.000 kroner i støtte – men så får regionsformanden også fodboldbilletter

I alt koster det skatteyderne i Region Hovedstaden 3.9 millioner kroner, at det danske fodboldlandshold spiller sine tre indledende gruppekampe i København, ligesom en 1/8-finale også vil blive afviklet i hovedstaden. Et beløb der betales via i alt fire rater, hvor af den største på 1.965.000 kroner forfaldt ved nytår.

Læs også : Kolding Kommune undersøgte først brandingværdien af Obama-besøg efter beslutning om støtte på 1 million kroner til privat forening – hvor borgmesteren sidder i bestyrelsen

Som et særsyn for kontrakter af denne type, indeholder den ikke nogle bestemmelser om branding af Region Hovedstaden. Således vil det som udgangspunkt ikke stå opført nogle steder, at regionen er blandt de store bidragsydere til de kommende fodboldkampe.

Læs også : Randers Kommune købte dyre og kortvarige bandereklamer som branding – til fodboldkamp spillet i Randers

Men som det fremgår af et skriftligt svar fra Region Hovedstaden til Journalista.dk er det reelt kun formanden for Region Hovedstaden, socialdemokraten Sophie Hæstorp Andersen, der får en egentligt modydelse for det store sponsorat i form af billetter :

– I forhold til reklame, så er der ikke blevet tilbudt noget til Region Hovedstaden. Formålet med regionens deltagelse har alene været at tiltrække opmærksomhed til regionen. Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen skal repræsentere regionen ved en eller to kampe. Dette er endnu ikke helt klarlagt. Derudover, så er regionen blevet tilbud at købe 6 billetter til hver kamp i parken til markedspris. Det er endnu ikke afgjort om regionen vælger at tage imod dette tilbud.

Aftale indgået mellem DBU og Region Hovedstaden om støtte til EM i fodbold i København

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*