Lille kommune skærer dybt på sine svageste – og giver direktør 1.169.290 kroner i fratrædelsesgodtgørelse

Del artiklen her:

Mens sygeplejen måtte skære dybt i Assens Kommune, kunne velfærdsdirektøren forlade sin stilling med en kæmpe fratrædelsesgodtgørelse – og straks efter tiltræde et nyt vellønnet job i en anden kommune.

– Jeg har brug for at søge nye udfordringer andetsteds og trækker derfor stikket. Jeg skal selvfølgelig bruge noget tid på at finde ud af, hvad jeg skal nu, og jeg har ikke travlt, så der bliver også en slags orlov med familien.

Sådan lød det fra Henrik Juul Kjær, da han i slutningen af april sidste år, gjorde status overfor Fyens. Det i forbindelse med, at han forlod stillingen som velfærdsdirektør i Assens Kommune. Det blev dog ikke nogen langvarig tænkepause for Henrik Juul Kjær, der kort tid efter blev præsenteret som ny topembedsmand hos Ringkøbing-Skjern Kommune.

Læs også : Kommunaldirektør fik forlænget sin ansættelse – men scorede samtidig kæmpe fratrædelsesgodtgørelse

Afskeden med Assens Kommune kom i forlængelse af, at velfærden i dén grad havde trænge tider i den lille fynske kommune. Således medførte 2020-budgettet besparelser for 34.5 millioner kroner, hvilket blandt andet ville gå ud over områder, der typisk omtales som kernevelfærd.

Det vil sige eksempelvis hjemmeplejen, ligesom sparekniven også blev svunget over fynboernes ældrepleje.

Assens Kommunes opgørelse over 2020-aflønning af direktion

 

Særdeles kontant belønning for udløb af åremålskontrakt

Omvendt var der ikke i 2020 økonomisk smalhals for Henrik Juul Kjær, der på trods af at have sikret sig et nyt lederjob i Vestjylland, kunne forlade Assens Kommune som en holden mand. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Assens Kommune.

Læs også : Kommunaldirektør sagde sin stilling op – og scorede en million i fratrædelsesgodtgørelse

Således oplyses det herfra, at Henrik Juul Kjær i forbindelse med sin fratræden, modtog et såkaldt engangsvederlag på 1.169.290 kroner. Et beløb der kom til udbetaling i forbindelse med, at hans åremålskontrakt udløb.

Læs også : Direktør for korruptionsramt afdeling af Forsvaret fritstillet – kort efter at have scoret kæmpe fratrædelsesgodtgørelse

Henrik Juul Kjær var dog langt fra den eneste embedsmand, der i 2020 fik en ganske fornuftig aflønning af Assens Kommune. Det gjaldt eksempelvis også kommunaldirektøren Finn G. Johansen, der som et særsyn for en mindre kommune, dette år sikrede sig en samlet lønpakke tæt på de 2 millioner kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*