Dan Jørgensen følger Mette Frederiksens eksempel : Giver sin taleskriver tæt på 900.000 kroner i årsløn

Pressefoto af Dan Jørgensen taget af Ulrik Jantzen
Del artiklen her:

Der tegner sig et billede af, at socialdemokratiske topministre er særdeles rundhåndede med de skatteyderfinansierede lønninger, når det handler om aflønningen af deres taleskrivere.

Da den socialdemokratiske regering ledet af Mette Frederiksen overtog magten efter det seneste valg, var det langt fra kun i Statsministeriet, at der skete et markant rykind af højt lønnede medarbejdere. Måske mest kendt i form af et stort antal pressemedarbejdere med helt åbenlyse forbindelser til Socialdemokratiet, der pludselig blev ansat rundt om i de forskellige ministerier.

Det var eksempelvis tilfældet for miljøminister Dan Jørgensen, som i forbindelse med sin tiltræden, ansatte partifællen Gry Möger Poulsen. Hun er måske i offentligheden mest kendt for at være søster til den tidligere minister og ansatte hos Socialdemokratiet, Thor Möger Poulsen. Men allerede mens Dan Jørgensen var medlem af Europa Parlamentet, var Gry Möger Poulsen blandt hans medarbejdere, selv om hun tidligere har været formand for Socialistisk Folkepartis Ungdom.

Læs også : Mette Frederiksens taleskriver tjener 900.000 kroner om året – og blev ansat uden jobopslag

Under sin tid som ungdomsformand, langede Gry Möger Poulsen, hvis far er direktør for en af Danmarks største pensionsfonde, ellers ud efter de bedst lønnede. Alligevel har Journalista.dk tidligere kunnet afdække, at hun i sit aktuelle job i Dan Jørgensens ministerium, tilhører lige præcis denne indkomstgruppe.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets opgørelse over aflønning af spindoktor og taleskriver

 

Nærmer sig kollegaerne i Statsministeriets aflønning

Det i form af en årlig aflønning tæt på 950.000 kroner, hvilket samtidig er omkring 80.000 kroner mere om året, end hvad forgængeren blev aflønnet med. Men Gry Möger Poulsen er dog langt fra den eneste embedsmænd, som modtager en særdeles fornuftig aflønning under Dan Jørgensens ledelse af Miljøministeriet.

Læs også : Dan Jørgensens partifælle ansat som pressechef – til en langt højere løn end forgængeren

Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, modtager også Dan Jørgensens taleskriver, Kaspar Colling Nielsen, en iøjnefaldende indtjening på at skrive sin chefs taler. Inklusiv pensionsindbetalinger fra Miljøministeriet, står hans årlige samlede lønkonto skatteyderne i 858.260 kroner – hvortil kommer muligheden for bonusser.

Læs også : Socialdemokrater ansat i hobetal som pressechefer for socialdemokratiske ministre – nu skal Jeppe Kofod og Rasmus Prehn også have deres

Bonusser er netop, hvad Mette Frederiksens to taleskrivere fik i forbindelse med årsskiftet 2020/2021. Her modtog de begge 70.000 kroner, hvilket gjorde at skatteyderne i 2020 i alt betalte 1.7 millioner kroner til de to fuldtidsansatte medarbejdere.

Den højest lønnede af Mette Frederiksens to taleskrivere, tjente i 2020 på den gode side af 900.000 kroner. En indtjening Kaspar Colling Nielsen også kan nå op på, hvis han ligesom sine kollegaer i Statsministeriet, modtager en ekstra bonus oven i den sædvanlige løn.

Del artiklen her:
3 Comments

  1. hvad er det for mennesker der sidder i folketinget er de ordblinde eller handicappet kan de ikke selv skrive en tale burde de ikke være i folketinget ,det burde enhver normal person forstå.spild af mange penge ca 3 gange så høj løn som en kassedame har der må virkelig ingen forståelse hos vores kære politikker

    • Helt enig;
      Hvad er det for et demokrati vi har i Danmark ???? Dvs. de holdninger og meninger som brevskriveren har kommer til udtryk i det fremlagte budskab. Hvad gør ministeren som kommer sent hjem og ikke har tid til “granskning” af en allerede skrevet tale der skal fremlægges næste dag,- ja hvad gør han eller hende bruger det fremlagte og kommer måske til at fremstå med en anden mening end egentligt tiltænkt ! Det er helt galt, enhver leder ved at inden han skal afholde feks. et bestyrelsesmøde har man brugt tankevirksomhed på at undersøge sagen man vil fremlægge. Det kan være lovmæssige, økonomiske, det kan være vurdering af ansattes kompetencer m.m. MAN lader IKKE en anden skrive sin tale det er ikke troværdigt og burde slet ikke bruges af politikere som folk har stemt på. Hvordan kan man iøvrigt sikre, at ens egen holdning kommer til udtryk! Taleskriveren har borgeren iøvrigt jo ikke stemt på !
      Denne praksis hører hjemme i Putins land !

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*