Kommunaldirektør sagde sin stilling op – og scorede en million i fratrædelsesgodtgørelse

Del artiklen her:

Når en medarbejder vælger at stoppe i sit job, medfører det normalt ikke andet end pæne ord på vej ud af døren fra ledelsen. Men sådan forholder det sig langt fra altid, når det er en kommunaldirektør, der ønsker at søge nye udfordringer.

juristkontoret

Sidste efterår var regnemaskinerne på overarbejde hos Dragør Kommune, som stod foran at skulle finde en række besparelser på 2020-budgettet. Nedskæringer der blandt andet ville gå ud over det, man normalt omtaler som kernevelfærden i en kommune. Således stod sparekniven blandt andet til at blive svunget over Amager-kommunens børn og unge, ligesom der også ville blive mindre i 2020 end i 2019 til øens ældre indbyggere.

Læs også : I 2015 fik kommunaldirektør et gyldent håndtryk på 1.747.656 kroner – i dag scorer han endnu en fratrædelsesgodtgørelse i millionklassen

Men i samme periode som lokalpolitikerne sammen med kommunens ledende embedsmænd kæmpede for at få budgetaftalens økonomiske ender til at mødes, var der anderledes luft i budgettet, da man sagde farvel til sin administrative førstemand. Det i skikkelse af kommunaldirektøren Kenneth Kristensen, efter at embedsmanden havde valgt ikke at søge at få sin åremålskontrakt forlænget.

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Dragør Kommune, kunne han dog forlade den ellers ifølge eget udsagn økonomisk udfordrede kommune som en holden mand.

Oplysninger fra Dragør Kommune om direktionslønninger i 2019

 

Tre direktører ud af tre mulige forlod direktionen i Dragør Kommune i 2019

Således fremgår det af de fremsendte opgørelser fra Dragør Kommune, at Kenneth Kristensen i 2019 modtog en samlet aflønning på 2.824.438 kroner. Et beløb der ikke kun indeholdt et kontraktstillæg, men også en egentlig fratrædelsesgodtgørelse.

Læs også : Endnu engang : Kommunaldirektør sendt på pension med kæmpe fratrædelsesgodtgørelse

Det gjorde at skatteyderne blev pålagt at betale 983.720 kroner, for at Kenneth Kristensen kunne forlade sin stilling. Samtidig betalte de også et åremålstillæg på 366.341 kroner, eller hvad der reelt svarer til at den afgående kommunaldirektør både fik et tillæg for at være ansat på en åremålskontrakt, for bagefter at få en større engangsudbetaling ved dens udløb.

Læs også : Direktør for korruptionsramt afdeling af Forsvaret fritstillet – kort efter at have scoret kæmpe fratrædelsesgodtgørelse

I det hele taget var 2019 året, hvor der var gang i svingdøren blandt direktørerne i Amager Kommune. Således forlod alle tre deres stillinger, mens der kun blev fundet en fast afløser.

Del artiklen her:
1 Comment

 1. Altså denne Kenneth K han er Djøfer! Fat det DOG!
  “die dumme dänen” ja det betyder Nyttige idioter! fatter ikke at Djøferne er verdens bedste til at forhandle ansættelses kontrakter.
  Kolbøtterne i byrådene fatter det heller ikke og de er direkte afhængige af Djøferne, derfor accepteres Djøferne´s kontrakter.

  Og, denne Kenneth ved udmærket hvor han står kontrakt mæssigt, også er det da bare at udnytte klausulerne til max, når lejlighed byder!
  Djøfere lader ikke følelserne/samvittigheden løbe af med dem!
  Djøfere er IS-kolde og kyniske, at deres fremgangsmåde er dybe amoralske og samfunds-nedbrydende, skider de totalt på.

  Deres højste målsætning, er at udnytte samfundet til max.
  Kolbøtterne har de 100% styr på og der er jo penge nok!
  Som en skrev engang: Danmarks befolkning er verdens dummeste!
  Tjae, med stavnsbåndet spændt stramt(skatter&afgifter) bliver vi pisket rundt i manegen, med lovning på en tryg & god alderdom. Tak for kaff´.

  P. SIAD! Stem NB!
  PS: Kennetkh K er pH.d studerende. Blev han nogensinde færdig? Næppe!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*