Universitet og kommune påstod at ville blive sagsøgt af Obama – men det var rent bluff

Del artiklen her:

Da Kolding Kommune og Syddansk Universitet i 2018 nægtede at udlevere oplysninger om udgifterne til et besøg af Barack Obama, skete det blandt andet med forklaringen om, at hvis det skete, ville de begge blive sagsøgt for meget store beløb af den tidligere amerikanske præsident.

juristkontoret

Ifølge Kolding Kommunes borgmester, Jørn Pedersen, var det en gigantisk historisk begivenhed, da Kolding i 2018 kunne byde velkommen til Barack Obama. Det for at den tidligere amerikanske præsident på Syddansk Universitets afdeling i byen kunne give et kort foredrag, som i høj grad byggede på velkendte temaer fra de år, hvor han havde nøglerne til Det Hvide Hus.

Ifølge Jørn Pedersen var der ligefrem tale om, at Kolding for altid ville blive husket som stedet, hvor Barack Obama havde været på besøg – hvilket samtidig ville medføre et voldsomt rykind af store udenlandske investorer. Besøget af Obama var dog ikke mere historisk, end at det i 2019 blev gentaget i Aalborg. Ligesom Kolding Kommune efterfølgende har haft stå store økonomiske problemer, at man har været nødt til for alvor at svinge sparekniven.

Læs også : Kolding Kommune fortsætter mørklægning af Obama-forløb : Nægter at udlevere oplysninger på trods af tabt tilsynssag

Obama-besøgene var både i Aalborg og Kolding kendetegnet ved, at det var de offentlige kasser, der for alvor måtte holde for. Men at det ikke var noget de skatteyderfinansierede organisationer ønskede at oplyse om, hvad præcist ville komme til at koste.

Fra Kolding Kommune og Syddansk Universitets side gik man endda så langt som at man påstod, at det ville medfører sagsanlæg fra Barack Obama hvis det blev oplyst, hvad han blev betalt for sin kortvarige optræden i Trekantområdet.

Universitet og kommune henviser til flere år gamle breve

Med hjælp fra Ankestyrelsen lykkedes det blandt andet Journalista.dk at få oplyst, hvor store udgifterne var til besøget af Obama. Alene for Kolding Kommunes vedkommende drejede det sig om omkring 750.000 kroner, som den ellers økonomisk hårdt prøvede kommunekasse måtte afholde.

Læs også : Aalborg Universitet betaler 1.062.500 kroner til Obama-arrangement – men så må det næsten også være med til at formulere spørgsmålene

Efter at være blevet pålagt at oplyse om besøgets udgifter, skulle man måske også tro, at enten Obama eller folkene omkring ham havde fundet det tunge juridiske skyts frem. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Syddansk Universitet og Kolding Kommune, har det langt fra været tilfældet. Tvært i mod er ingen af parterne blevet sagsøgt, ligesom de heller ikke for den sags skyld, bare er blevet truet med det.

Læs også : Kommune ser stort på lovkrav : Nægter at oplyse om udgifter til Obama-besøg

Således lyder det meget kortfattet fra Kolding Kommune i en mail til Journalista.dk, at man kun kan henvise til det, man allerede har oplyst tilbage i 2018. Samme melding lyder der også fra Syddansk Universitet, der ligeledes henviser til, hvad man tidligere har oplyst omkring besøget af den tidligere præsident.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*